NOS Voetbal

NEC pijnigt FC Groningen in lege Goffert (3-0); gejuich buiten stadion

Bekijk de samenvatting van NEC - FC Groningen

In een leeg Goffertstadion heeft NEC een 3-0 zege geboekt op FC Groningen, dat in de onderste regionen van de eredivisie blijft bivakkeren. Ali Akman, Elayis Tavsan en Jonathan Okita scoorden voor de Nijmegenaren.

Wegens de ingestorte tribune tijdens de derby tegen Vitesse was NEC gedwongen om zonder toeschouwers te spelen. Rondom het stadion verzamelden zich talloze fans, die zich veelvuldig lieten horen.

Gejuich buiten stadion

Zo ook bij de openingstreffer van Akman, pal voor de pauze. Met een beroerde terugspeelbal bracht Groningen-aanvoerder Mo El Hankouri zijn doelman Peter Leeuwenburgh in de problemen. Hij miste de bal en zag Akman profiteren.

Leeuwenburgh, die zich voor de 1-0 onderscheidde met talloze reddingen, moest tien minuten in de tweede helft voor de tweede keer capituleren toen Groningen stond te slapen bij een ingooi. Leeuwenburgh pareerde de inzet van Jonathan Okita, maar was kansloos op de rebound van Tavsan.

  • Pro Shots
    NEC-supporters vieren feest buiten het stadion

De treffer viel juist in een fase dat Groningen eindelijk een teken van leven gaf. El Hankouri kon op aangeven van Tomas Suslov zijn fout echter niet goedmaken en gleed de bal naast.

Drie wissels

Na de 2-0 van Tavsan probeerde Groningen-trainer Danny Buijs het tij nog te keren met drie wissels tegelijk, maar zijn ploeg stelde hevig teleur. En dat terwijl vorige week nog vertrouwen werd getankt met een overwinning op AZ.

Een incident, zo bleek in Nijmegen. NEC kwam niet in de problemen. Okita zorgde in blessuretijd nog voor een passend slotakkoord. De gepromoveerde ploeg won dit seizoen al voor de vijfde keer en staat stevig in het linkerrijtje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl