NEC heeft nog altijd geen stadion gevonden om de thuiswedstrijden af te werken. De club overweegt nu om toch in het eigen Goffertstadion te gaan spelen, maar dan zonder publiek.

Na meerdere gesprekken tussen verschillende clubs en gemeenten is de ideale oplossing nog altijd niet gevonden. "Met de gebeurtenissen van afgelopen weekend in het achterhoofd staat NEC er momenteel niet goed op bij meerdere gemeenten. De locaties waar NEC haar wedstrijden hoopte te spelen haakten om diverse redenen één voor één af", zo laat de club weten.

Ondanks dat spelen in een leeg Gofferstadion niet de voorkeur geniet, lijkt het nu toch weer een serieuze optie te zijn. Eerder gaf algemeen directeur Wilco van Schaik aan dat het stadion voorlopig dicht blijft.

Tribune in stadion NEC bezwijkt onder feestende Vitesse-fans Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Het hoofdgebouw, met het restaurant en onze kantoren, is het enige gebouw dat open blijft. De tribunes en het veld zijn al afgesloten. Tot nader order. Wij willen eerst alles uitgezocht hebben en volledig veiligheid kunnen garanderen voor onze medewerkers, spelers en voor iedereen die als supporter nog eens de club gaat bezoeken."

Afgelopen zondag stortte een deel van de tribune in, toen Vitesse-supporters de overwinning van hun ploeg vierden op bezoek bij NEC. Er raakte niemand gewond bij het incident.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 31 oktober tegen FC Groningen.

STER reclame