ANP
NOS Nieuws

RIVM: 8219 positieve tests, hoogste aantal sinds half juli

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 8219 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 243 meer dan gisteren. Het is het hoogste aantal besmettingen sinds 19 juli, tijdens de Dansen met Janssen-piek.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 7088 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 42 procent meer dan de zeven dagen daarvoor.

NOS

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er liggen nu 1122 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1042), van wie 220 op de IC (gisteren: 218), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Een week geleden lagen er nog 748 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 185 op de IC.

NOS

Bij het RIVM werden 14 overleden covid-patiënten gemeld. Dat is evenveel als het daggemiddelde van de afgelopen zeven dagen. De zeven dagen daarvoor was het gemiddelde 9 doden per dag.

In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Daardoor zijn op zondag en maandag deze cijfers vrijwel altijd lager dan in de rest van de week.

Nieuwe maatregelen

Het demissionaire kabinet maakt zich grote zorgen over het snel stijgende aantal coronagevallen en beraadt zich op nieuwe maatregelen om het aantal besmettingen terug te dingen. Komende dinsdag worden de maatregelen bekendgemaakt op een persconferentie, drie dagen eerder dan gepland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl