Giovanni Simeone juicht, met een balende Álvaro Morata op de achtergrond
NOS Voetbal

Juventus speelt verloren seizoen na rampweek, De Roon redt punt voor Atalanta

Juventus lijkt nu al bezig aan een verloren seizoen. Door een nederlaag bij Hellas Verona (2-1) is de recordkampioen van Italië in zes dagen tijd liefst acht punten kwijt.

Matthijs de Ligt zag vanaf de bank dat Giovanni Simeone, de zoon van Atlético Madrid-trainer Diego, al binnen een kwartier twee keer had gescoord. Eerst met wat geluk, toen hij een rebound precies voor zijn voeten kreeg, maar even later met een schitterende knal van afstand.

Waar Juventus een rampweek beleeft, kan Simeone zijn geluk niet op met zes competitiegoals in zes dagen tijd.

Uitslagen zaterdag

Atalanta Bergamo-Lazio Roma 2-2
Hellas Verona-Juventus 2-1
Torino-Sampdoria 3-0

Na die wilde openingsfase nam de thuisclub een wat passievere houding aan, maar pas in de slotfase kreeg Juventus een treffer op het bord. Invaller Weston McKennie haalde vanaf de rand van het strafschopgebied genadeloos uit, maar een nederlaag kon er niet meer mee worden voorkomen.

De Roon goud waard

Eerder op de dag bezorgde Marten de Roon zijn club Atalanta Bergamo een punt tegen Lazio. Ver in de extra tijd trapte hij uit een doorgekopte voorzet de 2-2 binnen.

Atalanta, waar ook Teun Koopmeiners negentig minuten op het veld stond, blijft door dit resultaat vijfde in de Serie A. Napoli en AC Milan delen de koppositie, met liefst zestien verliespunten minder dan Juventus.

Juventus staat op een negende plaats met vijftien punten uit elf duels

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl