Christian Eriksen tijdens de topper tegen Juventus in het seizoen 2020-2021. Pro Shots

Internazionale werkt mee aan een vertrek van Christian Eriksen. De Deen, die tijdens het openingsduel van Denemarken tijdens het EK een hartstilstand kreeg, mag volgens de regels van de Italiaanse voetbalbond niet spelen in de Serie A met een defibrillator.

De Italiaanse kampioen heeft daarom laten weten open te staan voor een vertrek van de middenvelder naar een andere competitie. "De huidige situatie van de speler voldoet niet aan de eisen die in Italië gesteld worden aan het beoefenen van sport", zo schrijft de club bij het publiceren van de jaarcijfers. "Maar in andere landen zou de speler wel competitief kunnen spelen."

In Nederland is spelen met een defibrillator toegestaan. Zo speelt Ajacied Daley Blind met een kastje in zijn borstkas, die hartritmestoornissen tijdens de wedstrijd kan opvangen.

Voetballer Daley Blind gaat mensen met hartproblemen helpen

Eriksen werd in januari 2020 door Inter verlost van de bank bij Tottenham Hotspur. In zijn tweede seizoen hielp hij zijn Italiaanse werkgever meteen aan de eerste landstitel sinds 2010.

De Deen was vooral belangrijk in de slotfase van de competitie. Zo hielp hij Inter aan een punt in de topper tegen Napoli en maakte hij op de slotdag de 2-0 in de kampioenswedstrijd tegen Udinese.

Noodlot

Een paar weken later begon hij als de grote blikvanger van de Denen aan het EK, maar in het duel met Finland sloeg het noodlot toe. Voor een uitverkocht stadion in Kopenhagen en miljoenen televisiekijkers zakte Eriksen zonder directe aanleiding in elkaar.

Afgeschermd door een kring van ploeggenoten werd hij op het veld gereanimeerd en later kreeg hij in het ziekenhuis een defibrillator aangemeten.

Christian Eriksen stak zijn volgers twee dagen na zijn hartaanval een hart onder de riem op Instagram. Instagram / Christian Eriksen

Begin augustus keerde Eriksen terug naar het trainingscomplex van Inter in Appiano om aan zijn herstel te werken. Eind augustus liet de Italiaanse voetbalbond weten dat Eriksen op last van de medische autoriteiten niet in Italië zou mogen spelen.

Sindsdien werd van Eriksen niet veel meer vernomen. Van een terugkeer op het trainingsveld is nog geen sprake geweest en nu heeft zijn club dus laten weten open te staan voor een vertrek.

Inter wil compensatie van UEFA

Tegelijk verwacht Internazionale compensatie van de UEFA voor de geleden inkomstenderving voor het lopende seizoen. De club schat de contractwaarde van de niet inzetbare Eriksen op 18,3 miljoen euro.

STER reclame