Matthijs de Ligt

De Ligt zal 250ste profduel snel willen vergeten: nieuwe nederlaag Juventus

Juventus is woensdag tegen een nieuwe nederlaag aangelopen in de Serie A. In Turijn maakte Sassuolo in blessuretijd de beslissende treffer: 1-2. Voor Matthijs de Ligt was het een jubileumwedstrijd om snel te vergeten.

Het is de derde competitienederlaag voor Juventus dit seizoen en bovendien de zesde wedstrijd in tien speelrondes waarin de club niet weet te winnen.

De Ligt, die door een hamstringblessure op 2 oktober voor het laatst in actie kwam in de Serie A, begon in de basis aan zijn 250ste duel als prof.

De 22-jarige verdediger zag dat zijn ploeg serieuze kansen kreeg in de eerste helft, via onder anderen Federico Chiesa, Paulo Dybala, Alvaro Morata en Leonardo Bonucci. Maar op slag van rust kon hij Davide Frattesi niet van scoren houden: 0-1.

Grote kansen bleven in het tweede bedrijf uit voor Juventus, tot de Amerikaan Weston McKennie met nog een kwartier te gaan een pass van Dybala binnen kopte. Juve zette vervolgens wel aan, zonder echt gevaarlijk te worden, en zag in de laatste minuut van de blessuretijd Maxime Lopez scoren.

Winst Internazionale, AS Roma en Atalanta

Door de nederlaag blijft de Oude Dame steken op vijftien punten uit tien duels - dertien punten minder dan koploper AC Milan.

Stand Serie A

Atalanta, met Teun Koopmeiners en Marten De Roon, won wel. De ploeg uit Bergamo gaf weinig weg bij Sampdoria. De nummer vijf van de Serie A boog een vroege treffer snel om en won uiteindelijk met 1-3.

Ook Internazionale voegde later op de avond drie punten toe aan zijn totaal. Bij Empoli, dat na 52 minuten verder moest met tien man, werd het 0-2 voor de ploeg van Stefan de Vrij. Denzel Dumfries bleef negentig minuten op de bank. Bij AS Roma, dat won bij Cagliari (1-2), speelde Rick Karsdorp de hele wedstrijd.