De spelers van Atlanta Braves vieren de overwinning
NOS Sport

Braves leiden in World Series en kunnen voor thuispubliek kampioen worden

De honkballers van Atlanta Braves hebben opnieuw de leiding genomen in de World Series. De derde wedstrijd in de best-of-seven-serie werd met 2-0 gewonnen van Houston Astros. De Braves, met Curaçaoënaar Ozzie Albies in de gelederen, leiden nu met 2-1.

De derde wedstrijd werd gespeeld in Atlanta en tot grote vreugde van het thuispubliek had de startende werper Ian Anderson het op zijn heupen. Hij zorgde ervoor dat de slagmensen van de Astros er niet aan te pas kwamen en gooide maar liefst vijf 'no-hit innings' met drie vrije lopen en vier 'strikeouts'.

De 23-jarige Anderson werd zodoende de eerste debutant in de World Series sinds 1912 met vijf 'no-hit innings' in één wedstrijd.

Het duel kende verder weinig aanvallende hoogtepunten. Dankzij een tweehonkslag van Austin Riley zette Eddie Rosario de Braves op een 1-0 voorsprong en in de achtste inning tekende Travis d'Arnaud voor de eindstand.

Boegeroep

Dat de Astros niet geliefd zijn bij veel honkballiefhebbers is een understatement. In 2017 won de club voor het eerst in de geschiedenis de World Series, maar twee jaar later bleek dat ze dat hadden bewerkstelligd door vals te spelen.

Via niet toegestane camera's in het buitenveld konden tekens van de catcher van de tegenstander worden gezien. Die informatie werd doorgespeeld naar de slagmensen van de Astros, wat leidde tot een groot voordeel.

Het publiek in Atlanta is het schandaal niet vergeten, getuige het boegeroep tijdens de wedstrijd. Ook werd José Altuve van de Astros uitgemaakt voor valsspeler.

Thuisvoordeel

De Braves hebben nog twee overwinningen nodig om het kampioenschap binnen te slepen en hebben een thuisvoordeel. De komende twee wedstrijden worden namelijk gespeeld in Truist Park in Atlanta. De vierde wedstrijd wordt in de nacht van zaterdag op zondag gespeeld.

Als de Braves er niet in slagen om voor het thuispubliek kampioen te worden, dan hebben ze daarna nog twee kansen in Houston.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl