De ME bewaakt het uitvak in Maastricht
NOS Voetbal

Limburgse derby MVV-Roda gestaakt: vuurwerk, ongeregeldheden en ingrijpen ME

De wedstrijd tussen MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade in de eerste divisie is vanwege ongeregeldheden gestaakt. Scheidsrechter Joey Kooij besloot de wedstrijd vlak voor rust stil te leggen omdat er vuurwerk werd gegooid. Na een half uur pauze werd het duel definitief gestaakt.

Fakkels gingen van het uitvak met Roda JC-supporters naar MVV-fans langs de railing aan de zijkant en andersom. Supporters bleven elkaar ook na het stilleggen belagen en ook werd het veld betreden. Zelfs een deur belandde op het veld. De ME greep in op het veld en op tribune.

"Voor de wedstrijd voelde het al onveilig", zei Roda-trainer Jurgen Streppel na afloop in Langs de Lijn En Omstreken. "We kwamen hier aan en zaten al onder het bier. Ongelooflijk. Er had een onveilige situatie kunnen ontstaan. Gelukkig is dat niet gebeurd."

Streppel refereerde ook aan de recente andere incidenten in het betaalde voetbal. zoals onlangs na NEC - Vitesse. "Waar zijn we mee bezig? We maken niet alleen het voetbal zo kapot, maar het is volgens mij een maatschappelijk probleem", zei de trainer.

"Het begon al in de 16de minuut", zei arbiter Kooij na afloop tegen ESPN. "Toen werd een speler van MVV bekogeld bij het nemen van een corner. Toen hebben we laten omroepen en was het lang rustig. Tot de 42ste minuut. Toen begon de ellende met vuurwerk en ongeregeldheden. De burgemeester (Annemarie Penn-te Strake) heeft uiteindelijk de knoop doorgehakt om definitief te staken."

  • Pro Shots
    De ME bewaakt het uitvak in Maastricht
  • Pro Shots
    Vuurwerk in De Geusselt
  • Pro Shots
    MVV en Roda verlaten het veld

Voetbalbond KNVB vindt het "heel erg vervelend" dat de Limburgse derby gestaakt moest worden. "De KNVB staat achter de beslissing van de burgemeester", meldt de bond in een korte reactie.

"Uiteraard vinden wij het heel erg vervelend dat deze stap noodzakelijk was. Wij wachten nu de meldingsformulieren af en die zullen worden voorgelegd aan de aanklager. Vervolgens wordt ook gekeken wat er met het resterende gedeelte van de wedstrijd gebeurt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl