Minister De Jonge komt aan op het Catshuis
NOS NieuwsAangepast

Nog geen knopen doorgehakt over coronamaatregelen

Het demissionaire kabinet heeft nog geen knopen doorgehakt over nieuwe coronamaatregelen. De meest betrokken bewindslieden hebben vanochtend weer met hun adviseurs overlegd op het Catshuis en volgens ingewijden zijn daar nog geen besluiten gevallen.

Naar verluidt wacht het kabinet nog op een nieuw advies van het Outbreak Management Team. Daarnaast moet er ook nog 'huiswerk' worden gedaan en is er ook nog extra politiek overleg nodig.

Coronapas in meer sectoren

Onder de maatregelen waarover wordt gepraat zijn uitbreiding van de mondkapjesplicht en aanscherping van de regels voor thuiswerken. Het kabinet denkt er ook over de verplichte coronapas tot meer sectoren uit te breiden, zoals sportscholen.

Verder wordt er gekeken naar de mogelijkheid van een verplichte coronapas in het hoger onderwijs of op het werk, maar ook daarover is naar verluidt nog geen besluit genomen en invoering daarvan op korte termijn wordt niet verwacht.

Het lijkt wel duidelijk dat mensen ook een coronapas kunnen blijven krijgen als ze niet zijn gevaccineerd, maar wel negatief zijn getest. Er gingen hier en daar stemmen op om die groep uit te sluiten van de coronapas ('de 2G-regel'), maar die kant gaat het dus vrijwel zeker niet op.

Dinsdag weer persconferentie

Het kabinet maakt zich zorgen over de weer oplopende cijfers. Minister De Jonge kondigde eerder deze week al aan dat het kabinet zich beraadde op nieuwe ingrepen.

Er zijn de komende dagen nog allerlei nieuwe overleggen, onder meer met de burgemeesters. Dinsdagavond is er weer een persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl