NOS Voetbal

Salah declasseert met Liverpool eeuwige rivaal Manchester United: 5-0

Op het veld van de grote rivaal Manchester United heeft Liverpool zondagavond een 5-0 zege geboekt. Mohamed Salah was de grote man met drie treffers. Hij is de eerste speler ooit die drie keer op rij op Old Trafford tegen United heeft gescoord.

De twee traditionele grootmachten van Engeland stonden voor de 208ste keer tegenover elkaar. De tweestrijd tussen de twee succesvolste Engelse ploegen in de historie gaat verder dan het voetbalveld en kent een diepe culturele en economische rivaliteit.

United is op Brits grondgebied de betere van Liverpool met twintig nationale titels tegenover negentien van Liverpool. In Europa toept Liverpool over met zes keer de Champions League, United won de cup met de grote oren drie keer.

United kansloos

Zondag zettte Liverpool de grote rivaal voor schut. Tekende United via Bruno Fernandes nog de eerste kans op, daarna was de ploeg kansloos tegen een Liverpoolse wervelwind.

Ontgoocheling bij Fernandes (links) en Ronaldo

Binnen een kwartier was de wedstrijd beslist via treffers van Naby Keita en Diogo Jota. Laatstgenoemde kreeg de voorkeur boven Sadio Mané. Bij beide doelpunten zag de defensie van United er slecht uit, met Luke Shaw en Harry Maguire in negatieve hoofdrollen.

De show van Salah

Onder toeziend oog van een hoofdschuddende Alex Ferguson en een glunderende Kenny Dalglish, werd het daarna de show van Salah. De Egyptenaar was ongrijpbaar voor de United-defensie en de ene treffer was nog mooier dan de ander.

Bij 5-0 moest United nog meer slikken. Na een uur spelen liepen de tribunes leeg, werd een treffer van Cristiano Ronaldo vanwege buitenspel afgekeurd en kreeg Paul Pogba, een kwartier in het veld, een rode kaart na een harde charge.

Tegen tien spelers dicteerde Liverpool het spel maar liet de wedstrijd begaan waardoor United een grotere nederlaag bespaard bleef. 5-0 is Liverpools grootste zege ooit bij United.

Rampweek Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur kon zich niet herstellen van de 1-0 nederlaag tegen Vitesse in de Conference League eerder deze week. De Spurs, waar Steven Bergwijn in de blessuretijd mocht invallen, liep opnieuw tegen een 1-0 nederlaag aan. West Ham United-spits Michail Antonio was als enige trefzeker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl