Tim Krul beleefde een beroerde middag onder de lat bij Norwich City

Arme Krul moet 7 keer vissen bij nieuwe zeperd Norwich, Chelsea blijft koploper

Tim Krul en Norwich City beleven voorlopig weinig plezier aan hun terugkeer op het hoogste Engelse voetbalniveau. Zaterdagmiddag kreeg Krul er op bezoek bij Chelsea zeven om zijn oren, resulterend in een 7-0 nederlaag.

Dat is voor Norwich de grootste zeperd van dit nog jonge seizoen, maar zeker niet de eerste. Van de negen Premier League-wedstrijden gingen er zeven verloren, de andere twee werden gelijkgespeeld. Het doelsaldo van 2 doelpunten voor en 23 tegen stemt ook al niet echt hoopvol in de strijd tegen degradatie.

Eén lichtpuntje: Krul en consorten hebben al de nodige 'grote clubs' gehad. In de eerste negen speelronden trof Norwich onder meer Liverpool, Manchester City, Leicester City, Arsenal, Everton en dus Chelsea. De komende weken wachten, op papier, minder zware wedstrijden.

Mason Mount maakt zijn eerste hattrick in de Premier League

Tegen Chelsea moest Krul al in de achtste minuut voor het eerst vissen, de 33-jarige doelman was kansloos op een schot van Mason Mount. Bij het klinken van het rustsignaal was de score opgelopen tot 3-0, na treffers van Callum Hudson-Odoi en Reece James.

In de tweede helft moest de arme Krul het antwoord schuldig blijven op inzetten van Ben Chilwell (4-0) en zijn eigen ploeggenoot Max Aarons (5-0), voordat hij zich op positieve wijze kon onderscheiden. Of beter gezegd, dacht te onderscheiden.

Krul keerde een strafschop van Mount, maar bleek zijn lijn te vroeg te hebben verlaten. In de herkansing werd de keeper alsnog gepasseerd waarmee de zesde goal op het bord kwam. In de slotfase bepaalde diezelfde Mount de eindstand op 7-0, waarmee de voormalig Vitesse-speler zijn eerste hattrick in de Premier League maakte.

Norwich staat na negen gespeelde wedstrijden laatste, Chelsea is nog minimaal een week koploper in de Premier League. Achtervolger Liverpool kan de Londenaren maximaal tot op één punt naderen.

City wint eenvoudig van Brighton

Manchester City volgt op twee punten van de koploper. De Citizens waren tegen nummer vier Brighton & Hove Albion één helft op stoom en dat volstond: 1-4.

De titelverdediger kwam net als vorig seizoen met 2-0 voor en ook toen opende Ilkay Gündogan de score en zorgde Phil Foden voor de tweede treffer. Destijds gaf City het weg (3-2), maar nu hield het stand.

Via opnieuw Foden, die een schot van Gabriel Jesus beroerde, was het halverwege 0-3. Na de rust speelde City laks en lieten de Seagulls zien niet voor niks in de topvier te staan. Dat leverde Brighton één treffer op: Alexis Mac Allister benutte een penalty na een onnodige overtreding van doelman Ederson. Riyad Mahrez zorgde nog voor de 1-4.

Stand in de Premier League

Everton verslikte zich in laagvlieger Watford en dan voornamelijk in Joshua King. De Noorse aanvaller speelde vorig jaar nog een half seizoen voor Everton en kwam transfervrij naar Watford. Bij Everton kwam de spits in elf invalbeurten niet tot scoren, nu maakte King drie doelpunten tegen zijn oude club.

Met nog zo'n tien minuten te gaan stond Everton nog 2-1 voor, maar onder meer door twee treffers kort achter elkaar van King werd het 2-5.