NOS Wielrennen

Wild en Pieters voor derde jaar op rij wereldkampioen op madison

Wild en Pieters prolongeren wereldtitel koppelkoers opnieuw

Kirsten Wild en Amy Pieters hebben bij de WK baanwielrennen in Roubaix voor het derde jaar op rij goud op de madison gewonnen.

Het Nederlandse duo sprokkelde in de koppelkoers over 120 rondes 35 punten bij elkaar. Dat waren er 5 meer dan het Franse duo Clara Copponi en Marie Le Net, dat zilver won. Het brons ging met 24 punten naar Groot-Brittannië.

In totaal werd er twaalf keer om de punten gesprint. De 39-jarige Wild toonde op haar laatste WK haar klasse door drie sprints te winnen en twee keer tweede te worden.

Tijdens de koers bleven Frankrijk en Groot-Brittannië in punten in de buurt, waardoor het tot het einde spannend bleef.

Kirsten Wild en Amy Pieters tonen hun gouden medaille, gehuld in de regenboogtrui

Voor de laatste sprint, met dubbele punten, was het verschil met Frankrijk slechts 3 punten. Maar Wild hield de Française keurig achter zich en veroverde zo haar negende wereldtitel. Voor Pieters is het haar derde WK-goud.

'Mooier kan je het niet afsluiten'

De wereldtitel op de madison was een prachtig einde van de samenwerking van Wild en Pieters "Het resultaat is fantastisch, maar het was onderweg wel aanpoten en best wel afzien", sprak Wild na de laatste koppelkoers uit haar loopbaan.

Wild en Pieters opnieuw wereldkampioen: 'Mooier kan je het niet afsluiten'

"Ik zat er op een gegeven moment best wel doorheen. Dan voel je je zielig en doen je benen zeer", vervolgt Wild. "Maar Amy zei 'kom op' en hield me scherp. Het gaat natuurlijk wel om de wereldtitel en dan sleep je elkaar er toch doorheen."

Wild en Pieters hadden zich voorgenomen om een vlekkeloze madison te rijden in Roubaix. "Het resultaat maakt dan niets uit", aldus Pieters. "We wilden terugkijken en kunnen zeggen: dit was onze mooiste koppelkoers ooit. En nu eindigt het met de overwinning. Mooier kun je niet afsluiten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl