Kelly Hoyng-Jonker en Stella van Gils

Hockeysters van Pinoké winnen cruciale wedstrijd van HGC, Den Bosch loopt uit

De hockeysters van HGC, die goed aan het seizoen begonnen waren, hebben in de hoofdklasse hockey klop gekregen van Pinoké. In Amstelveen werd de ploeg uit Wassenaar met 3-0 verslagen. Door dit resultaat heeft Den Bosch de koppositie verstevigd. De aanvoerder van de ranglijst won thuis met 4-0 van hekkensluiter Oranje-Rood.

Voor Pinoké was het duel met HGC cruciaal. Beide clubs zijn naast Den Bosch, Amsterdam en SCHC serieuze kanshebbers voor een ticket voor de play-offs. Door deze overwinning is het gat tussen Pinoké en HGC weer één punt.

HGC had het betere van het spel, maar Pinoké kreeg in het eerste kwart de grootste kans. Middenvelder Mijntje van Campen wist doelvrouw Anke van Goudoever niet te passeren.

Halverwege de wedstrijd was het nog 0-0. Na rust scoorden Maria Steensma, Frances Westenberg en Stella van Gils.

Voor Den Bosch scoorden Lidewij Welten, Frédérique Matla (twee keer) en Noor Omrani. Matla staat nu al op zeventien doelpunten dit seizoen en is daarmee topscorer van de hoofdklasse.

De regerend landskampioen leed vorige week tegen SCHC het eerste puntenverlies, maar staat nu met vijf punten los ruim aan kop. Aankomende zondag is er weer een speelronde en dan speelt Den Bosch de topper in en tegen Amsterdam.