'Middel X', waarmee mensen een einde aan hun leven kunnen maken
NOS NieuwsAangepast

Weer twee leden Coöperatie Laatste Wil aangehouden

In een onderzoek naar hulp bij zelfdoding zijn deze week nog eens twee leden van de Coöperatie Laatste Wil aangehouden. Het gaat om een 72-jarige vrouw uit Amersfoort en een 78-jarige man uit Den Bosch, meldt het Openbaar Ministerie. In juli werd al een man (28) uit Eindhoven opgepakt.

De vrouw wordt ervan verdacht dat ze een potentieel dodelijke middel heeft aangeschaft bij de verdachte uit Eindhoven. Daarnaast wordt ze verdacht van het handelen in een medicijn dat braakneigingen vermindert, en dat alleen door artsen en apothekers mag worden uitgegeven.

De man uit Den Bosch zou ook middelen hebben gekocht bij de Eindhovenaar. Hij is op vrije voeten gesteld maar blijft verdachte, de vrouw zit nog vast.

Zelfbeschikking

De Coöperatie Laatste Wil pleit voor zelfbeschikking rond het sterfbed en is opgericht om 'laatste redmiddelen' aan leden te verstrekken. Hulp bij zelfdoding is een strafbaar feit.

De voorzitter van CLW, Jos van Wijk, werd vorige maand opgepakt. Hij wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie die hulp bij zelfdoding als oogmerk heeft.

De verdachte uit Eindhoven staat woensdag voor de rechter. Volgens het OM is het onderzoek nog in volle gang; de administratie van de verdachten wordt nog onderzocht om te bekijken aan wie de middelen zijn verstrekt en of de middelen tot zelfdodingen hebben geleid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl