Shanne Braspennincx is in het individuele sprinttoernooi van de WK baanwielrennen gestrand in de kwartfinales. De regerend Europees kampioene was in de strijd om een halvefinaleplaats machteloos tegen de Duitse titelverdedigster Emma Hinze.

Braspennincx in kwartfinales sprinttoernooi niet opgewassen tegen titelverdedigster Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Braspennincx begon het toernooi eerder op de dag met een zevende tijd in de kwalificatie. Daarmee plaatste de olympisch keirinkampioene zich direct voor de achtste finales, waarin ze Riyu Ohta uit Japan versloeg.

Hinze heerst op sprintnummers

In de kwartfinales trof Braspennincx het niet met haar tegenstander. Hinze won bij de laatste wereldkampioenschappen alle olympische sprintonderdelen (individuele sprint, teamsprint en keirin) en kroonde zich daarmee tot sprintkoningin van de WK.

Afgelopen zomer verloor Braspennincx op de Olympische Spelen van Tokio in de kwartfinales in twee heats van de 24-jarige Duitse.

Ook in Roubaix had Hinze maar twee heats nodig om de Nederlandse uit te schakelen. In de eerste heat deed Braspennincx in de laatste bocht een poging om de Duitse te dwarsbomen door iets naar boven te sturen. Zonder succes: de rappe Hinze kwam op het laatste rechte stuk voorbij de Nederlandse: 1-0.

In de tweede heat nam Hinze zelf het initiatief. Braspennincx deed in de laatste ronde nog een ultieme poging om haar voorbij te rijden, maar ze kwam niet veel verder dan het achterwiel van de Duitse.

Braspennincx weer onderuit tegen Hinze: 'Ben er wel een beetje klaar mee' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Braspennincx veroverde twee weken geleden de Europese titel op de individuele sprint; haar eerste grote individuele prijs op het onderdeel. Toen versloeg ze Lea Sophie Friedrich, landgenote van Hinze, in de finale.

Zondag komt Braspennincx nog in actie op het onderdeel waarop ze afgelopen zomer olympisch kampioen werd: de keirin.

STER reclame