Mark van Bommel. trainer van Wolfsburg

Weer geen CL-overwinning voor Van Bommel: Wolfsburg verliest van Salzburg

Het is Mark van Bommel opnieuw niet gelukt om als hoofdtrainer een wedstrijd in de Champions League te winnen. Hij leed met VFL Wolfsburg in de uitwedstrijd met RB Salzburg een 3-1 nederlaag.

Wolfsburg, dat het moest doen zonder de met corona besmette Nederlandse spits Wout Weghorst, werd in het eerste kwartier overrompeld door de Oostenrijkers. In de derde minuut liet rechtsback Kevin Mbabu zich eenvoudig aftroeven door Salzburg-aanvaller Karim Adeyemi, die de bal beheerst langs de Belgische doelman Koen Casteels schoof.

Daarna schutterde de verdediging van Wolfsburg opnieuw. Na een fout van John Anthony Brooks schoot Noah Okafor op de lat.

In de vijftiende minuut kwam Wolfsburg plotselings langszij. Spits Lukas Nmecha kopte raak uit een corner. Na deze goal werden de Duitsers beter, maar de grootste kans was vlak voor rust toch voor de ploeg van de 33-jarige trainer Matthias Jaissle, dat aantrad met oud-Ajacieden Maximilan Wöber en Rasmus Kristensen.

Salzburg-storm

De Salzburg-storm bleef ook vlak na rust krachtig. Dit leidde in de 65ste minuut tot een goal van Noah Okafor. Hij kreeg de bal na een corner voor de voeten en werkte de bal binnen. Dit deed de Zwitser twaalf minuten later opnieuw. Hij kreeg de bal andermaal na corner voor zijn voeten. Een serieus slotoffensief van Wolfsburg bleef uit.

Wolfsburg blijft, na twee eerder gelijkspellen, steken op twee punten. Red Bull Salzburg heeft nu zeven punten uit drie wedstrijden. Sevilla en Lille kwamen in een teleurstellend duel niet verder dan een 0-0 gelijkspel en hebben respectievelijk drie en twee punten.