Wout Weghorst AFP

Wout Weghorst is besmet met het coronavirus. De spits is voorlopig niet beschikbaar voor VfL Wolfsburg en mist in ieder geval de Champions League-wedstrijd tegen RB Salzburg van komende woensdag.

Weghorst klaagde zondagochtend over symptomen en liet zich testen. Na de positieve uitslag ging hij thuis in quarantaine. Wolfsburg meldt dat alle andere tests die gisteren en vandaag zijn afgenomen bij spelers en staf negatief waren.

'Pure complottaal'

In december vorig jaar baarde Weghorst opzien met enkele cryptische uitspraken over de pandemie op zijn Instagramaccount. "Stel je voor, er is een vaccin dat zo veilig is dat je bedreigd moet worden om het te nemen. Tegen een ziekte die zo dodelijk is dat je getest moet worden om te weten dat je het hebt", schreef hij.

In een televisieoptreden op ZDF weigerde Weghorst vervolgens afstand te doen van zijn bericht. De interviewer pakt Weghorst hard aan en noemde zijn uitspraken "pure complottaal".

Bekijk het interview met Weghorst op de Duitse televisie:

ZDF-presentator pakt Weghorst aan om corona-uitspraak: 'Pure complottaal' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Later bood Weghorst toch zijn excuses aan. "Ik heb veel mensen in mijn vriendenkring die besmet zijn met het coronavirus en daardoor weet ik precies welke effecten dit virus heeft en hoe gevaarlijk het kan zijn", zei hij Weghorst na de ontstane commotie.

Basisplaats kwijt

Vorig seizoen was Weghorst succesvol met twintig doelpunten, dit seizoen is hij minder op dreef. De spits scoorde dit seizoen pas drie keer en zaterdag, in de met 2-0 verloren wedstrijd tegen Union Berlin, zette trainer Mark van Bommel hem op de bank. Weghorst viel twintig minuten voor tijd in.

Wolfsburg begon goed aan dit seizoen, maar wacht intussen alweer zes wedstrijden op een zege en is naar de zesde plaats in de Bundesliga gezakt.

STER reclame