Steve Bruce tijdens Newcastle United - Tottenham Hotspur afgelopen zondag. ANP

Newcastle United heeft per direct afscheid genomen van trainer Steve Bruce. Zijn ontslag volgt na de overname van investeringsfonds Public Investment Fund uit Saudi-Arabië, twee weken geleden.

Sinds de overname beschikt de club in een klap over een transferbudget van 235 miljoen euro en gonst het van de wildste geruchten over nieuwe spelers en trainers. De club bedankt Bruce in een persbericht voor zijn diensten, maar maakte niets bekend over de reden.

Assistent-trainer Graeme Jones neemt de taken voorlopig over, hij zit aanstaande zaterdag tegen Crystal Palace in de Premier League op de bank. Op de ranglijst neemt Newcastle United de een-na-laatste plek in.

De nieuwe leiding met voorzitter Yasir Al-Rumayyan en bestuurder Amanda Staveley. ANP

De nieuwe eigenaren van Newcastle United toonden zich bij de overname al hyperambitieus. "We zijn hier om te bouwen aan succes op de lange termijn. Met als hoofddoel het winnen van de Champions League", klonk het.

Bruce voelde bui al hangen

Bruce toonde zich vorige week al realistisch over zijn positie. "Ik wil graag verder, maar ik moet ook realistisch zijn en misschien willen ze een nieuwe manager die hun nieuwe plan kan gaan uitvoeren."

Bruce heeft al de nodige clubs achter zijn naam als coach. Hij begon in 1998 bij Sheffield United, waar hij een rol als speler en trainer combineerde.

Daarna stond de voormalig verdediger van Manchester United aan het roer bij onder meer Huddersfield Town, Wigan Athletic en Aston Villa. Afgelopen zaterdag zat Bruce in de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur voor de duizendste keer op de bank in het Engelse profvoetbal.

STER reclame