ANP

Goedemorgen! Tegenstanders van het woonbeleid protesteren in Rotterdam en in Amsterdam is de 45e marathon.

Maar eerst het weer. Wolkenvelden trekken vandaag over het land en in het noorden kan soms een bui vallen. De middagtemperatuur ligt rond de 15 graden. Elders breekt soms de zon door.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Zestien organisaties houden een 'woonprotest' in Rotterdam onder het motto 'Huizen voor mensen, niet voor winst'.
  • De 45e editie van de Amsterdam Marathon wordt gelopen. Deelnemers finishen in het Olympisch Stadion. De marathon is live te volgen op NOS.nl.

Wat heb je gemist?

7 Amerikaanse zendelingen en hun gezinsleden zijn dit weekend ontvoerd door een gewapende bende in Haïti, zo meldt The New York Times op gezag van Haïtiaanse veiligheidsbeambten.

De Amerikanen hadden een bezoek gebracht aan een weeshuis in de hoofdstad Port-au-Prince en waren met een bus op weg om een paar mensen af te zetten op het vliegveld, toen de groep werd ontvoerd. Onder hen zijn ook kinderen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Italiaanse archeologen hebben bij opgravingen in Herculaneum het skelet gevonden van een man die in het jaar 79 na Christus om het leven kwam bij de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius.

Deze bijzondere ontdekking, de eerste na 25 jaar, zou meer licht kunnen werpen op de laatste momenten van Herculaneum, de stad die samen met het nabijgelegen Pompeï door de uitbarsting van de vulkaan vernietigd werd.

Ercolano - Parco Archeologico

Fijne zondag!

STER reclame