Dumfries baalt van het verlies met Inter in de Serie A

Inter incasseert in Serie A eerste nederlaag van het seizoen, Milan ontsnapt

Internazionale heeft bij Lazio zijn eerste nederlaag van het seizoen moeten incasseren: 3-1. Internazionale kwam vlot op 1-0 nadat Elseid Hysaj de aanstormende Nicolò Barella had aangetikt. Ivan Perisic schoot de penalty vervolgens snoeihard binnen.

Met Stefan de Vrij in de basis (die van 2014 tot 2018 voor Lazio speelde) en een invalbeurt voor Denzel Dumfries had Inter voor rust de beste kansen en leek er geen vuiltje aan de lucht.

Totdat Alessandro Bastoni werd bestraft voor een handsbal. Ciro Immobile verzilverde de strafschop en is met zeven treffers nu topschutter van de Italiaanse competitie.

Ciro Immobile viert zijn doelpunt tegen Inter

De gifbeker was nog niet leeg voor Inter, want in de 83ste minuut knalde Felipe Anderson de 2-1 uit de rebound binnen. Tot groot ongenoegen van Dumfries, die vond dat de thuisploeg de bal buiten de lijnen had moeten spelen, omdat een teamgenoot van de Nederlandse verdediger geblesseerd op de grond lag.

Dumfries ging verhaal halen bij Anderson waarbij de gemoederen hoog opliepen en arbiter Massimiliano Irrati gulzig gele kaarten uitdeelde. Ook na afloop was de rust nog niet wedergekeerd. Luiz Felipe van Lazio incasseerde daarbij nog een rode kaart.

Hellas kan niet stunten tegen AC Milan

AC Milan ontsnapte aan een nederlaag tegen middenmoter Hellas Verona. De club uit Noord-Italië had in Milaan nog nooit gewonnen en had lang zicht op de zege, maar moest de drie punten toch in Milaan laten.

Olivier Giroud van AC Milan pept zijn team op na zijn gelijkmaker tegen Hellas

Verona nam vlot de leiding nadat Gianluca Caprari na een slechte terugspeelbal de 1-0 op het scorebord had gezet. Ook de tweede mocht de defensie van Milaan zich aanrekenen toen Alessio Romagnoli Nikola Kalinic onderuit schoffelde. Antonin Barak verzilverde de strafschop en zo stond Verona plotseling voor een stunt.

Pas laat in de wedstrijd kantelde de wedstrijd via een kopbal van Olivier Giroud en een benutte strafschop van Franck Kessié. Bovendien had het bij de derde treffer wat geluk toen Koray Günter van Hellas Verona de bal in eigen doel tikte (3-2).