Napoli viert de winnende treffer

Napoli blijft ongeslagen koploper, Milan wint op verjaardag Ibrahimovic

Napoli heeft in de Serie A ook zijn zevende duel van het seizoen gewonnen. De koploper kwam bij Fiorentina terug van een 1-0 achterstand en won met 2-1. Ook AC Milan is nog ongeslagen in Italië: de ploeg van de jarige Zlatan Ibrahimovic won met 3-2 bij Atalanta.

Fiorentina opende goed tegen Napoli. De ploeg speelde aanvallend, was feller en kwam via een fraaie volley van Lucas Martínez Quarta op 1-0. Quarta had echter ook een groot aandeel in de 1-1. Nadat hij spits Victor Osimhen gevloerd had, kreeg Napoli een strafschop. Keeper Bartlomiej Dragowski keerde de inzet van Lorenzo Insigne, maar oud-PSV'er Hirving Lozano scoorde uit de rebound.

Kort na rust kopte Amir Rrahmani Napoli op 2-1 en die voorsprong werd niet meer weggegeven. Dries Mertens, die begin juli aan een schouder geopereerd werd, maakte nog zijn eerste minuten van dit seizoen.

Ook Milan wint, op verjaardag Zlatan

AC Milan blijft dankzij de zege bij Atalanta in het spoor van Napoli; de Rossoneri hebben twee punten minder dan de koploper uit Napels.

Al na 28 seconden kwam Milan via aanvoerder Davide Calabria op 1-0. Na een mooie steekpass van Theo Hernández zag de rechtsback dat doelman Juan Musso zijn inzet loste, waarna Calabria alsnog doel trof.

Milan viert de snelle 1-0 tegen Atalanta

Met de rust in zicht ontfutselde Sandro Tonali de bal om vervolgens te scoren. Atalanta, waar Marten de Roon een basisplaats had en Teun Koopmeiners na rust inviel, kreeg ook nog de 0-3 om de oren: Rafael Leão knalde fraai in de kruising.

Atalanta's inhaalrace leverde nog wel twee late goals op: Duvan Zapata benutte een strafschop en Mario Pasalic maakte diep in blessuretijd nog een eretreffer.

De jarige Zlatan Ibrahimovic deed niet mee bij Milan. De vandaag 40 geworden Zweed heeft last van een achillespeesblessure.