1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Sport

Formule 1-kalender 2022 bekend: Grand Prix van Zandvoort op 4 september

De Grand Prix van Zandvoort wordt volgend jaar verreden op 4 september. Dat blijkt uit de Formule 1-kalender voor 2022, die vrijdag bekend is gemaakt. Het raceweekend op Zandvoort maakt deel uit van een triple-header met België (28 augustus) en Italië (11 september).

Komend seizoen wordt een recordaantal van 23 races verreden, één meer dan dit jaar. Het seizoen start wederom in Bahrein, op 20 maart, en eindigt op 20 november in Abu Dhabi.

Eerder was al aangekondigd dat er één nieuwe race op het programma zou staan. Op 8 mei rijden Max Verstappen en zijn collega's op het Miami International Autodrome, rond het Hard Rock Stadium.

De Grand Prix van China ontbreekt wederom vanwege de coronapandemie en keert in 2023 waarschijnlijk terug.

Sportief directeur Jan Lammers van de Dutch GP is tevreden met het aangewezen weekeinde. "De datum sluit weer perfect aan. We verlengen de zomer in Zandvoort. Het zit precies in het staartje van de vakantieperiode, dat is gunstig voor de ondernemers in de regio. We hebben met z'n allen in 2021 echt iets neergezet. De toeschouwers en de deelnemers waren superblij. Ondertussen zijn de voorbereidingen voor 2022 alweer in volle gang natuurlijk. Wij kijken ernaar uit om in 2022 echt uit te pakken en dit keer met een ruim aanbod aan entertainment en nog meer publieksactiviteiten."

Max Verstappen is in de huidige cyclus de leider in de strijd om de wereldtitel, met een kleine voorsprong op titelverdediger Lewis Hamilton. De volgende race wordt op 24 oktober verreden in Austin, in de Verenigde Staten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl