Arnaut Danjuma EPA
Oranje

Arnaut Danjuma Groeneveld is door bondscoach Louis van Gaal toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal. De 24-jarige linksbuiten van Villarreal vervangt Cody Gakpo, die het trainingskamp van Oranje heeft verlaten vanwege volgens de KNVB "klachten, passend bij een hersenschudding".

Voor Danjuma betekent het een rentree bij de Oranjeselectie. Hij debuteerde op 13 oktober 2018 in de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland (3-0) en tekende drie dagen later voor de gelijkmaker in een oefenwedstrijd in en tegen België (1-1). Daarna werd de oud-speler van Bournemouth, Club Brugge, NEC en (Jong) PSV niet meer opgeroepen.

Dat Danjuma na vijf doelpunten (vier in la Liga, één in de Champions League) in acht wedstrijden voor Villarreal in beeld was bij de bondscoach was al bekend. "Ik kan me niet voorstellen dat hij er de volgende keer niet bij is", zei Van Gaal afgelopen maandag.

Van Gaal: 'Kan me niet voorstellen dat Danjuma er volgende keer niet bij is'

Door de hoofdblessure van Gakpo, overgehouden aan het duel van vrijdag met Letland, komt de oproep nu al. Het Nederlands elftal neemt het maandag in Rotterdam op tegen Gibraltar. Oranje is koploper in WK-kwalificatiegroep G en Gibraltar hekkensluiter.

Bij zijn transfer naar Villarreal gaf Danjuma Groeneveld al aan daar een grotere kans op selectie voor Oranje te zien.

Danjuma na transfer: 'Bij Villarreal grotere kans op Oranje'

STER reclame