Tennisser Botic van de Zandschulp heeft de jacht op de mondiale topvijftig voortgezet. Voor het eerst sinds zijn successen op de US Open trad de Veenendaler aan op de ATP-tour, in de kwalificaties voor het masterstoernooi van Indian Wells.

Met oudgediende Peter Polansky had hij in de eerste ronde weinig moeite (6-3, 6-3), wat hem nog een zege van deelname aan het hoofdtoernooi houdt.

Er gingen zelfs stemmen op om Van de Zandschulp een wildcard te geven voor het masterstoernooi, dat in de volksmond ook wel bekendstaat als het vijfde grandslamtoernooi. Na zijn kwartfinale in New York schoot de Nederlander de tophonderd binnen, waardoor hij met afstand de hoogst genoteerde speler is (ATP-65) in de voorronden.

Populair bij de Amerikanen

Van de Zandschulp maakte zich daarnaast ook populair bij het Amerikaanse publiek, door met zijn vechtlust meerdere keren terug te komen na grote achterstanden. Maar de deelnamelijst voor Indian Wells was al een tijdje geleden samengesteld, waardoor hij nog niet van zijn nieuwe status kon profiteren.

Dus moest hij de mouwen opstropen voor een potje tegen Polansky, voor wie hij duidelijk een maatje te groot was. Van de Zandschulp brak de Canadees in de vierde game voor het eerst, waarna hij ondanks twee verloren servicegames continu zijn voorsprong vasthield.

Tegen Thai-Son Kwiatkowski, de nummer 239 van de wereld, kan hij nu een plek in het hoofdschema veiligstellen.

Van de Zandschulp is de enige Nederlandse deelnemer bij de mannen in Indian Wells, waar bijna de volledige wereldtop in actie komt. Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer en Dominic Thiem zijn de enige toptwintigspelers die ontbreken. US Open-winnaar Daniil Medvedev is daardoor als eerste geplaatst.

STER reclame