1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Orange Pictures
NOS Sport

Middelkoop en Koolhof bezorgen Oranje promotie in Davis Cup-duel met Uruguay

Het Nederlands Davis Cup-team heeft de confrontatie met Uruguay gewonnen met 3-0. Na de overwinningen van Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor op de eerste dag wonnen Matwé Middelkoop en Wesley Koolhof het dubbelspel van Martín Cuevas en Ignacio Carou in twee sets: 6-2, 6-1.

Daardoor is Nederland verzekerd van een plaats in de kwalificatieronde van het landentoernooi, waarin de mannen van captain Paul Haarhuis volgend seizoen plaatsing voor de Davis Cup Finals kunnen afdwingen.

Geen Rojer

Ook zonder dubbelspecialist Jean-Julien Rojer, die tijdens de Olympische Spelen in Tokio positief testte op het coronavirus en nog steeds niet fit is, hadden de Nederlandse tennissers geen kind aan Cuevas en Carou.

Middelkoop en Koolhof liepen al snel uit naar een 4-1 voorsprong en de eerste set kwam dan ook geen seconde in gevaar: 6-2. Ook in de tweede set hadden de mannen uit Uruguay niets in te brengen en na nog geen uur tennissen benutte het Nederlandse duo meteen het eerste matchpoint.

In een afsluitende enkelspelpartij, die er niet meer toe deed, won ook Robin Haase van zijn Uruguayaanse tegenstander. De Nederlandse nummer 224 van de wereldranglijst was met 6-3 6-2 te sterk voor Carou, de nummer 867 van de wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl