1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Nieuws

Uitbarsting vulkaan La Palma in kracht toegenomen

De noordzijde van de vulkaan op het Canarische eiland La Palma is ingestort, melden lokale media. Daarbij is lava meters hoog de lucht in gespuwd. De lava die nu uit de krater komt, stroomt sneller en in grotere hoeveelheden dan eerder.

Zie hier de beelden van de vulkaanuitbarsting:

Lava wordt meters hoog de lucht in gespuwd

Een lokaal radiostation zegt bang te zijn voor omliggende dorpen. "De afgelopen minuten is een duidelijke toename van activiteit waargenomen", schreef het vulkanisch instituut voor de Canarische Eilanden, Involcan, eerder op Twitter.

De vulkaan maakte een luid dreunend geluid en lava explodeerde uit de krater. De dienst plaatste enkele foto's van de nieuwe uitbarsting op Twitter.

De explosie gebeurde enkele uren nadat premier Sánchez had aangekondigd dat zijn regering 206 miljoen euro zal vrijmaken om het eiland te helpen herstellen van de uitbarsting van de Cumbre Vieja-vulkaan..

"Aanstaande dinsdag keurt het kabinet een pakket zeer krachtige maatregelen goed om te helpen bij de wederopbouw van de infrastructuur, watervoorziening, werkgelegenheid, landbouw en toerisme", zei Sánchez op een persconferentie bij een bezoek aan het eiland. Het is de derde keer sinds het begin van de uitbarsting, twee weken geleden. dat de Spaanse premier op het Canarische eiland is.

De vulkaan begon op 19 september met spuwen. In totaal zijn zo'n 900 gebouwen verwoest. Ruim 6000 van de in totaal 83.000 inwoners moesten hun huis verlaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl