Luis Suárez

Suárez drijft Koeman verder in het nauw bij Barça, Atlético wint met 2-0

Met Ronald Koeman vanwege zijn schorsing nog op de tribune en Alfred Scheuder op de bank heeft FC Barcelona een 2-0 nederlaag geleden bij Atlético Madrid. Uitgerekend Luis Suárez, mede door Koeman vertrokken uit Camp Nou, was met een assist en doelpunt de man van de wedstrijd.

Barcelona, dat op weg naar dit duel maar één van zijn laatste vijf wedstrijden (alle competities) had gewonnen, speelde voor rust niet eens onaardig. Atlético stond verdedigend echter uitstekend, oogde slimmer en leidde halverwege na twee keurig uitgespeelde aanvallen met 2-0.

Suárez scoort tegen 31 Spaanse clubs

Thomas Lemar zette de thuisploeg op aangeven van Suárez in de 23ste minuut op voorsprong. Op slag van rust verdubbelde Suárez de score door de bal vrij voor Barça-doelman Marc-André ter Stegen keurig in de hoek te mikken.

Depay baalt

Het doelpunt betekende dat Suárez nu tegen alle 31 clubs die hij in Spanje op het hoogste niveau trof, heeft gescoord. Na rust was Suárez nog dicht bij een tweede assist. Hij legde de bal terug op João Félix, maar de Portugees schoot de bal in kansrijke positie over de grond recht in de handen van Ter Stegen.

Steun van Laporta: 'Koeman blijft aan'

Gezeten naast Jordi Cruijff, technisch adviseur van Barcelona, keek Koeman vanaf de tribune toe en belde hij telefonisch aanwijzingen door aan zijn assistent Henke Larsson. Ook invallers Ansu Fati en Luuk de Jong, die na drie teleurstellende wedstrijden in de basis weer op de bank was begonnen, konden het tij niet keren.

Koeman naast Jordi Cruijff op de tribune bij Atlético Madrid-Barcelona

Memphis Depay en Frenkie de Jong speelden een anonieme wedstrijd. Uitblinker Suárez werd in de 72ste minuut vervangen door Antoine Griezmann. Ook deze ex-Barcelona-speler kon zijn oude club pijn doen, maar na een snelle uitbraak raakte de Fransman de bal volledig verkeerd.

Ondanks de eerste nederlaag van het seizoen in la Liga lijkt Koeman nog niet te hoeven vrezen voor zijn positie. Voorzitter Joan Laporta sprak voor de wedstrijd onverwacht zijn steun uit aan de coach. Na afloop liet Ronald Koeman op de persconferentie weten dat Laporta dit op zijn verzoek had gedaan.

Barcelona-voorzitter Laporta: 'Koeman zal aanblijven als trainer'

"Ik heb de club gevraagd om duidelijkheid te geven over de positie van de coach", zei Koeman. "Dat is belangrijk voor het vertrouwen van de coach en voor de kleedkamer om te weten. Dus nam de voorzitter de beslissing om het iedereen duidelijk te maken."

Koeman erkende dat alleen resultaten zullen helpen om dat vertrouwen van de voorzitter te houden. Na de interlandperiode speelt Barça drie keer thuis tegen Valencia CF (La Liga), Dinamo Kiev (CL) en Real Madrid (La Liga). "Uit die wedstrijden moeten we negen punten", zei Koeman.