Max Verstappen Pro Shots

Na vijftien grand prixs is de strijd om de wereldtitel in de Formule 1 razend spannend. Na de race op het circuit van Sotsji heeft Lewis Hamilton de leiding in het klassement weer overgenomen van Max Verstappen, maar toch maakt de Limburger het meeste kans om wereldkampioen te worden.

Althans, dat is de conclusie die wordt getrokken in de NOS Formule 1-podcast. Daarin blikt presentator Dione de Graaff met verslaggever Louis Dekker en analist Jan Lammers terug op de Grand Prix van Rusland.

"Volgens mij heb ik het nog nooit gezegd, maar nu heb ik het gevoel dat het echt zover is: dat hij de beste kaarten heeft voor de wereldtitel", zegt Dekker over Verstappen. Hamilton won weliswaar de race, maar volgens hem was de Limburger de 'échte' winnaar.

WK-stand NOS

De Red Bull-coureur startte vanwege een nieuwe motor vanaf de laatste plek, maar kwam uiteindelijk als tweede over de finish. Hij liep daardoor niet bijzonder veel schade op in de strijd om de wereldtitel.

Volgens Dekker is de Nederlander dus titelfavoriet, maar Lammers ziet dat anders. "Ik heb nog steeds het gevoel dat Mercedes een licht voordeel heeft met het totale pakket."

Dekker nuanceert die uitspraak en verwijst naar de mediasessie na afloop van de Russische GP. Daarin vertelde Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, dat de motor van Bottas, die hij twee weken geleden kreeg in Monza, nu alweer is afgeschreven.

"Er is iets met de betrouwbaarheid van de Mercedesmotoren. Wat? Dat willen ze niet vertellen", aldus Dekker.

McLaren

De druiven waren dit weekend zuur voor Lando Norris en McLaren. De jonge Brit leidde de wedstrijd, totdat het begon te regenen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Verstappen, besloot Norris om niet naar regenbanden te wisselen.

Dat kwam hem duur te staan. Norris glibberde en gleed over het Russische circuit en eindigde uiteindelijk als zevende. "Hij is werkelijk waar strijdend ten onder gegaan", zegt Lammers.

STER reclame