Ronald Koeman

Koeman verder in het nauw na 0-0 bij Cádiz; hij en De Jong pakken rood

De druk op de positie van Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona is verder toegenomen na een 0-0 gelijkspel bij Cádiz. Frenkie de Jong kreeg halverwege de tweede helft rood. Ook Koeman moest vertrekken, wegens aanmerkingen op de leiding.

De Nederlandse oefenmeester vestigde woensdag al de aandacht op zich tijdens een persconferentie, waarin hij een verklaring voorlas om vervolgens direct te vertrekken. De 1-1 tegen Granada, en daarvoor de kansloze 0-3 nederlaag tegen Bayern München, kwam hem op veel kritiek te staan.

Zwaar programma

De tijd die Koeman voor zichzelf wenst om te bouwen aan een elftal zonder Lionel Messi, is er simpelweg niet. Vooral bij een club als Barcelona wordt er resultaat geëist. De komende duels met Levante, Benfica, Atlético Madrid, Valencia, Dynamo Kiev en Real Madrid zullen vermoedelijk de toekomst van Koeman bepalen.

Voorzitter Joan Laporta liet voor het treffen met Cádiz weten dat de uitkomst van dat duel geen gevolgen zou hebben voor Koeman. Toch zal de 0-0 in Zuid-Spanje door Laporta niet met gejuich zijn ontvangen.

Barcelona staat momenteel zevende in Spanje, op zeven punten van koploper Real Madrid, maar heeft nog wel een wedstrijd in te halen.

Frenkie de Jong

In de eerste helft in Cádiz had Barcelona veelvuldig balbezit, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Pas na rust werd de wedstrijd wat aantrekkelijker, met mogelijkheden aan beide zijden.

Kansen Depay

Barcelona-doelman Marc-André ter Stegen moest al snel ingrijpen op een schot van Alvaro Negredo. Vervolgens liet Memphis Depay twee kansen liggen namens de bezoekers. Eerst miste hij de bal na een prima voorzet van Luuk de Jong en een minuut later stuitte hij op keeper Jeremías Ledesma.

Memphis Depay

Frenkie de Jong pakte halverwege de tweede helft in een kort tijdsbestek twee keer geel en dat was zwaar bestraft gezien zijn acties.

Cádiz kon de overtalsituatie niet uitbuiten, ook omdat Ter Stegen Salvi van scoren afhield. In blessuretijd miste Depay nog een grote mogelijkheid en kreeg Koeman wegens aanmerkingen op de leiding eveneens rood.