Koeman na nieuwe tegenslag: 'Ik praat niet meer over mijn toekomst'

De nieuwe realiteit bij Barcelona is dat het met hangen en wurgen een punt pakt tegen Granada, een ploeg die doorgaans in de onderste regionen van de Spaanse competitie te vinden is. En dat trainer Ronald Koeman zegt dat zijn elftal er naar omstandigheden nog het beste van gemaakt heeft ook.

"De fans zijn ontevreden omdat we niet hebben gewonnen, maar ik denk dat niemand ontevreden kan zijn over de instelling van dit team", reageert Koeman op het fluitconcert dat hem en zijn ploeg ten deel valt na de 1-1.

Met slechts 27.000 van de beschikbare 40.000 plaatsen in het stadion bezet, neemt ook de animo voor de ploeg flink af.

Als we de spelers met diepgang niet hebben, moeten we het op een andere manier proberen.

Ronald Koeman over de kritiek op zijn speelstijl bij Barcelona

De sterren die het vermaarde tiki-taka-voetbal speelden, zijn bijna allemaal vertrokken. Geen vlotte combinaties meer bij Barcelona, maar ouderwets pompen of verzuipen. Tegen Granada staan zelfs de verdedigers Gerard Piqué en Ronald Araújo in de spits, samen met Luuk de Jong.

"Als je kijkt naar de lijst van spelers die ik tot mijn beschikking heb, wat had ik dan nog meer moeten doen?", vraagt Koeman zich hardop af. "Dit is niet meer het Barcelona van acht jaar geleden."

Barcelona speelt donderdag uit tegen Cádiz NOS

Intussen blijven media aan de stoelpoten van de Nederlandse coach zagen. Nu lekten weer de bedragen uit die de Catalaanse club zou moeten ophoesten bij ontslag van Koeman.

Mede doordat Koeman zijn eigen contract bij de KNVB voor een flink bedrag zou hebben afgekocht, gaat het naar verluidt om een kleine dertien miljoen euro. "Ik ga niet meer over mijn toekomst praten", is Koeman stellig als hij daar weer mee geconfronteerd wordt.

Dit is Barcelona niet meer, schrijft Marca. "Lichtjaren verwijderd van het echte Barça."

Bekijk hier de samenvatting van Barcelona-Granada:

Bekijk hier de samenvatting van FC Barcelona-Granada (1-1) Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Robert Moreno, de trainer van Granada, gooide ook al wat olie op het vuur door vooraf te stellen dat hij een Barcelona verwachtte dat zijn ware identiteit zou willen laten zien na de kansloze nederlaag in de Champions League tegen Bayern München van vorige week.

Moreno, in het verleden al werkzaam bij de Catalanen en daar geprezen om zijn scherpe analyses, maakt er geen geheim van ooit terug te willen keren in Camp Nou. "De dag dat Barcelona mij ooit zal benaderen om hoofdcoach te worden, zal ik zelfs op mijn knieën gaan..."

Ansu Fati op de weg terug

Opsteker voor Koeman is dat Ansu Fati over een week weer beschikbaar is, wat de aanvallende opties wat vergroot.

Ronald Koeman baalt na het gelijkspel tegen Granada AFP

Na de komende wedstrijden tegen Cádiz en Levante volgen de weken van de waarheid. In de competitie wachten daarna Atlético Madrid, Valencia en Real Madrid en tussendoor staan ook de Europese krakers tegen Benfica en Dynamo Kiev nog op het menu.

"Als we de spelers met diepgang niet hebben, moeten we het op een andere manier proberen", pareert Koeman de kritiek op zijn speelstijl. Om zich daarna op een cynisch toontje te verontschuldigen bij een journalist. "Als je me niet begrijpt, bied ik mijn excuses aan. Het is mijn schuld."

STER reclame