Ronald Koeman AFP

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman heeft in een persconferentie, een dag voor de uitwedstrijd tegen Cádiz, geen vragen van journalisten beantwoord, maar een verklaring voorgelezen.

De voormalig bondscoach vraagt het Catalaanse publiek om geduld. "We zijn een elftal in opbouw. Onze talenten van vandaag kunnen de sterren van de toekomst worden. Maar heb geduld."

Forse kritiek

Maandagavond kwam Barcelona niet verder dan een gelijkspel tegen Granada. De 1-1 leidde opnieuw tot forse kritiek, waarop Koeman woensdag zonder verdere vragen te beantwoorden een oproep deed.

Koeman las een speech voor: "De financiële situatie van de club heeft gevolgen voor de sportieve prestaties en vice versa. Het is duidelijk dat we aan een nieuw elftal moeten bouwen zonder dat we grote investeringen kunnen doen. We geven jongeren nu kansen zoals in het verleden spelers als Xavi en Iniesta die ook kregen. Maar dat heeft tijd nodig."

Koeman leest verklaring voor: 'We zijn in opbouw, heb geduld' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Hoog eindigen in de competitie zou al een succes op zich zijn en in de Champions League moeten we geen wonderen verwachten" vervolgde Koeman. "Europees voetbal is voor onze jonge spelers een goede leerschool. De wedstrijd tegen Bayern moet ook in dat perspectief worden gezien."

Koeman: "Ik weet dat de media het proces waarin we ons bevinden herkennen. Het is niet de eerste keer dat de club er zo voorstaat. We moeten in deze moeilijke tijden vertrouwen zien te houden. Wat dat betreft ben ik zeer tevreden met de steun van de fans, zoals maandag tegen Granada. Leve Barça."

Laporta: 'Eenmansactie Koeman'

Voorzitter Joan Laporta was naar eigen zeggen pas vlak voordat Koeman zijn relaas begon door zijn trainer op de hoogte gebracht. "We kwamen er op het laatste moment achter dat hij een statement zou maken", aldus Laporta.

"Ik respecteer zijn beslissing, maar we hoorden het pas een paar minuten van tevoren, net als de aanvoerders."

STER reclame