Opname van Netflix-serie Matilda, ook een creatie van Roald Dahl Splash News Exclusive

Netflix heeft de rechten gekocht van de verhalen van schrijver Roald Dahl. De in 1990 overleden Britse auteur werd wereldwijd bekend door zijn fantasierijke kinderboeken zoals Sjakie en de Chocoladefabriek en De Grote Vriendelijke Reus.

De streamingdienst werkt vaker samen met bekende regisseurs of bekendheden, zoals de Obama's, om nieuwe producties mee te ontwikkelen, maar een bedrijfsovername zoals deze is zeldzaam. Het gaat om de hele Roald Dahl Story Company, het bedrijf dat de rechten bezit op alle verhalen en personages van Dahl. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Op dit moment werkt Netflix onder meer aan een serie gebaseerd op Sjakie en de Chocoladefabriek en aan een musical van Matilda. Drie jaar geleden kocht de streamingdienst al rechten om zestien verhalen van Dahl te mogen maken, voor een bedrag van naar verluidt tussen de 500 miljoen en een miljard dollar.

Eerder werd ook al een film van Matilda gemaakt, dit is de trailer:

De aankoop komt op een moment dat Netflix in een toenemende concurrentiestrijd is verwikkeld. Op dit moment is het bedrijf nog de populairste streamingdienst met 209 miljoen betalende abonnees, maar diensten als Amazon Prime en Disney+ groeien sneller en willen de komende jaren ook uitpakken met grote producties.

De kinderboeken van Dahl zijn meer dan 300 miljoen keer verkocht en uitgebracht in meer dan zestig talen. Behalve voor films en series heeft Netflix ook plannen voor games en theaterstukken op basis van Dahls personages.

STER reclame