'Spelers moeten bij Schmidt aangeven dat ze klaar zijn met dat gewissel'

De wissels van PSV-trainer Roger Schmidt in de topper tegen Feyenoord (0-4) wekten de ergernis van het thuispubliek in Eindhoven. Een fluitconcert was het gevolg. Ook aan tafel bij Studio Voetbal deed het wisselbeleid wenkbrauwen fronsen. "Ik heb zelden zoveel woede gehoord bij het thuispubliek", zegt Pierre van Hooijdonk.

"In zo'n belangrijke wedstrijd thuis moet je gewoon met je sterkste opstelling spelen", zegt Theo Janssen. "Dan moet je niet denken aan de lange termijn of de komende weken. Dat heeft geen zin. Het draait om nu."

Schmidt wisselde bij een 1-0 achterstand bij rust Davy Pröpper, Mario Götze en Eran Zahavi en haalde na een uur spelen aanvoerder Cody Gakpo naar de kant. Noni Madueke kwam pas in de 72ste minuut in het veld voor Bruma.

Feyenoord-trainer Arne Slot zei na afloop dat hij het "niet vervelend" vond dat Madueke niet speelde en dat Götze en Gakpo werden gewisseld. "Gênanter kan bijna niet", zegt Ibrahim Afellay. "Pijnlijk", aldus Van Hooijonk. "De wissels brachten geen effect. Het werd niet beter."

Over Arne Slot waren de heren aan tafel wat positiever, al valt er op het spel van Feyenoord ook wel wat aan te merken. Check onderstaande video.

'Al jaren onder de indruk van Arne Slot'

Volgens Van Hooijdonk is het tijd dat een groepje bepalende PSV-spelers bij Schmidt hun mening ventileert. "Ze moeten op de deur kloppen en de trainer aangeven dat ze klaar zijn met dat gewissel. Dat ze willen dat de sterkste elf spelen en dat ze zelf wel aan de bel trekken als ze moe zijn."

"Gakpo gaat echt wel even praten", denkt Arno Vermeulen. "Die moest echt op zijn tong bijten."

Kijk hieronder naar een fraaie weergave van PSV-Feyenoord op muziek, een anekdote van Arno Vermeulen over Jimmy Greaves, een discussie over Sébastien Haller en de vaste rubrieken in Studio Voetbal: Eindsignaal over Jeroen Heubach (door Frank Heinen), Korte Corner over het failliet van de voetbalanalist (door Marcel van Roosmalen) en het alternatieve overzicht van de vijfde speelronde van de eredivisie.

STER reclame