Schmidt: 'Kan reacties fans begrijpen, maar ik kijk naar het grotere plaatje' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Zelfs het Eindhovens publiek begreep het even niet meer, het wisselbeleid van Roger Schmidt in de topper tegen Feyenoord (0-4 verlies). "Het is onze taak om op onze spelers te letten", zei de PSV-coach. "Spelers verliezen door blessures zou een grotere impact hebben dan het verlies van vandaag."

In het duel in Eindhoven bleven Davy Pröpper, Mario Götze en Eran Zahavi bij rust achter in de kleedkamer. Aanvoerder Cody Gakpo werd na ruim een uur spelen gewisseld en ook Bruma maakte plaats. Ryan Thomas, Ritsu Doan en Yorbe Vertessen vielen in, de nieuwe aanwinst Carlos Vinícius verving Gakpo en Noni Madueke was de laatste PSV-invaller.

Roger Schmidt haalt Cody Gakpo naar de kant Pro Shots

"Ons schema is zwaar", ging Schmidt verder. "We spelen veel wedstrijden, misschien te veel om alles te winnen. We hebben ook al veel gewonnen. Vandaag was een verdiende zege voor Feyenoord. Bij AZ (0-3, red.) bezorgden de invallers ons de overwinning. Vandaag werkte het niet. Veel spelers waren niet op topniveau."

"Die vele wedstrijden mogen geen excuus zijn", zei Gakpo. "We moeten er staan en mogen niet zo ten onder gaan. Er was te weinig energie en beleving."

Gakpo teleurgesteld: 'Weinig energie, weinig beleving' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Na de wissel van Gakpo werd Schmidt door het Eindhovense publiek getrakteerd op een fluitconcert. "Dat hoort erbij", zei Schmidt.

Gakpo had begrip voor de wissel. "De trainer probeert iets om de wedstrijd open te breken en besluit mij te wisselen. Frisse benen, iets nieuws."

Bekijk hieronder de samenvatting van PSV - Feyenoord.

Bekijk de samenvatting van PSV - Feyenoord Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame