Slot lacht: 'Cynisme ligt nog altijd op de loer in Rotterdam-Zuid' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Feyenoord-trainer Arne Slot stapte zondag als grote winnaar van het veld in de topper tegen PSV (0-4 winst). Zijn tactiek, met een extra middenvelder erbij, werkte wonderwel en met de zege zette hij persoonlijk een bijzondere serie voort.

Als trainer, vier keer namens AZ en nu één keer namens Feyenoord, won Slot al zijn eredivisiewedstrijden tegen een club uit de traditionele top-3. Doelsaldo: 14 voor en 0 tegen. "Een lekkere serie", zegt Slot met een lach. "Ik hoop dat ik die nog lang kan volhouden."

Arne Slot als coach in duels met de traditionele top-3

Datum Wedstrijd Uitslag
26 september 2019 Feyenoord - AZ 0-3
27 oktober 2019 PSV - AZ 0-4
15 december 2019 AZ - Ajax 1-0
1 maart 2020 Ajax - AZ 0-2
19 september 2021 PSV - Feyenoord 0-4

Slot schoof de lof voor zijn plan van aanpak door naar zijn spelers. "Tactische plannen winnen geen wedstrijden, trainers winnen geen wedstrijden. De spelers moeten het doen en dat hebben ze gedaan."

Arne Slot Pro Shots

Aanvoerder Jens Toornstra, die twee fraaie goals maakte, wees nadrukkelijk wel naar de rol van Slot: "De trainer heeft wat neergezet. Ik was niet verrast en weet dat we deze energie kunnen brengen."

Zelfs invaller Bryan Linssen, slachtoffer van de opstelling met vier middenvelders, kon niet anders dan een compliment uitdelen aan zijn coach. "De trainer heeft het goed gedaan."

Kijk hieronder naar de reacties van Jens Toornstra en Bryan Linssen ne de samenvatting.

STER reclame