NOS SportAangepast

Oranje-Rood zet Klein Zwitserland terug op aarde, De Goede en HGC blijven winnen

Oranje-Rood beëindigt ongeslagen reeks Klein Zwitserland

De hockeyers van Oranje-Rood hebben de ongeslagen reeks van Klein Zwitserland in de hoofdklasse hockey beëindigd. De ploeg uit Eindhoven won in Den Haag met 5-3.

Voor rust kreeg Klein Zwitserland, dat vorige week het seizoen begon met een 4-3 overwinning op Tilburg en vrijdag Amsterdam versloeg met 3-2, een flink pak rammel van Oranje-Rood. Na 35 minuten hockeyen stond er al 4-0 op het scorebord.

Uiteindelijk hield de ploeg uit Den Haag, met veel Australiërs op het veld, de schade nog enigszins beperkt (5-3).

Pinoké boekte een grote overwinning op Den Bosch: 7-2. Koplopers Kampong (2-1 overwinning op Hurley) en Bloemendaal (3-0 zege op Rotterdam) zijn na drie speelrondes nog ongeslagen.

Bekijk hieronder de uitslagen van speelronde drie en in de stand in de hoofdklasse hockey voor mannen.

De hockeysters van HGC wonnen ook hun tweede wedstrijd in de hoofdklasse hockey. De nieuwe ploeg van Oranje-international Eva de Goede, in 2018 en 2019 gekozen tot beste speelster van de wereld, won thuis met 3-0 van Victoria.

Toch was het niet De Goede die haar nieuwe ploeg na tien minuten hockeyen op voorsprong bracht, maar een andere nieuwkomer: Giselle Ansley. De 2-0 kwam daarna op naam van Cécile Pieper. Dirkie Chamberlain was verantwoordelijk voor de 3-0.

Eva de Goede is klaar voor de strafcorner

Daardoor is HGC uitstekend begonnen aan de competitie, want in de eerste speelronde werd Kampong al met 2-1 verslagen. De hockeyploeg uit Wassenaar staat nu tweede in de stand met net zoveel punten als koploper Den Bosch.

Matla al op vijf doelpunten in twee wedstrijden

Regerend landskampioen Den Bosch won namelijk ook zijn tweede wedstrijd. In Den Haag werd met 4-1 gewonnen van HDM. Frédérique Matla was weer op dreef voor Den Bosch. De 24-jarige speelster tekende voor de eerste drie doelpunten en staat daardoor na twee duels al op vijf doelpunten.

Frédérique Matla viert een doelpunt met Margot van Geffen (r)

Sinds september 2020 maakte Matla liefst 64 goals in 49 wedstrijden, voor Den Bosch (41 goals in 31 duels) en het Nederlands elftal (21 goals in 18 duels) samen.

Naast HGC en Den Bosch won ook Hurley zijn tweede wedstrijd dit seizoen. In Bloemendaal werd het 2-1.

Mijlpaal voor Pinoké

Oranje-Rood wacht in de hoofdklasse nog altijd op een overwinning. Al tien wedstrijden op rij (de laatste zege dateert van 14 maart) weet de Eindhovense ploeg niet te winnen. Op bezoek bij Amsterdam werd met 2-1 verloren.

Ook Pinoké beleefde een mijlpaal. Voor het eerst wist de club uit Amstelveen vier thuiswedstrijden op rij te winnen. Kampong werd met 2-0 verslagen.

Bekijk hieronder de uitslagen van speelronde twee en in de stand in de hoofdklasse hockey voor vrouwen.