NOS SportAangepast

Kampioenen Bloemendaal en Den Bosch beginnen hockeyseizoen met winst

Landskampioen Bloemendaal begint hockeyseizoen met winst

Na de eerste dag van het nieuwe hockeyseizoen zijn de mannen van Pinoké en de vrouwen van Den Bosch de koplopers in de hoofdklasse.

Bij de mannen opende regerend landskampioen Bloemendaal - de te kloppen ploeg - met een 2-1 thuisoverwinning op HGC. Ook Klein Zwitserland, Kampong en Pinoké wonnen hun eerste duel. Laatstgenoemde is op basis van het doelsaldo (er werd met 8-0 gewonnen bij Hurley) de lijstaanvoerder.

Opvallend was verder dat Amsterdam - zonder de gestopte Oranje-international Billy Bakker, maar met de Australische versterkingen Lachlan Sharp, Matthew Dawson en Trent Mitton - niet verder kwam dan een 3-3 gelijkspel bij SCHC.

Amsterdam kan ook zonder De Goede

De vrouwen van Amsterdam kenden ook een weifelend begin van het seizoen. Zij ontsnapten aan een nederlaag bij hoogvlieger SCHC: 2-2.

Bij Amsterdam geen Eva de Goede meer. De Oranje-international, in 2018 en 2019 gekozen tot beste speelster van de wereld, debuteerde bij haar nieuwe club HGC met een 2-1 overwinning bij Kampong.

De Goede 'moet weg nog vinden' bij HGC, dat seizoen opent met winst

Door een sterke tweede helft sleepte Amsterdam het 2-2 gelijkspel uit het vuur bij SCHC. Beide ploegen gelden als uitdagers van landskampioen Den Bosch, dat thuis weinig problemen kende met Pinoké: 3-1.

Naast Den Bosch en HGC wonnen ook Klein Zwitserland en Hurley hun eerste wedstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl