NOS Sport

Hockeyers Bloemendaal kampioen na opmerkelijke rode kaart Kampong

Bloemendaal pakt titel via shoot-outs na rode voor kaart Kampong

De hockeyers van Bloemendaal zijn voor de 21ste keer landskampioen geworden. De ploeg was Kampong net als afgelopen donderdag de baas na shoot-outs, nadat de wedstrijd in reguliere speeltijd in 2-2 was geëindigd.

Kampong kwam op voorsprong toen Robbert Kemperman uit de rebound na een strafcorner scoorde. Thierry Brinkman maakte gelijk voor de regerend landskampioen uit een voorzet van Floris Wortelboer.

Silas Lageman tikte de 1-2 binnen voor Kampong, nadat de lage push van Jip Janssen via een stick de lucht in kwam.

De Ridder duwt stick in buik Brinkman

Daarna bezorgde Floris de Ridder zijn ploeg Kampong grote problemen. Hij duwde de stick van Brinkman in diens buik na een duel, wat hem - na het raadplegen van de videoscheidsrechter - een rode kaart opleverde.

Bekijk hieronder de actie die Kampong-speler De Ridder de rode kaart opleverde.

Hockeyer De Ridder duwt stick in de buik van Brinkman en krijgt rood

Vlak na die kaart profiteerde Bloemendaal van de man-meer-situatie en opnieuw was het Brinkman die scoorde. Een derde treffer viel echter niet meer en zo moesten, net als in het eerste finaleduel twee dagen geleden, shoot-outs de beslissing brengen.

In die shoot-outs blonk Bloemendaal-doelman Maurits Visser uit door maar liefst drie keer een speler van scoren te houden, terwijl Jorrit Croon (in tweede instantie), Brinkman en Florian Fuchs namens Bloemendaal wel trefzeker waren.

'Wij blijven altijd doorgaan'

"Dit is een heerlijk sluitstuk, om de landstitel op eigen veld te pakken", zei Visser glunderend. En dat na toch een moeizame wedstrijd voor Bloemendaal. "Dit was knokken. Zij zetten het erg goed neer en wij kregen de bal maar niet goed onder controle."

Bekijk hieronder de reacties van Maurits Visser en Thierry Brinkman van Bloemendaal en van Robbert Kemperman van Kampong.

"We speelden eigenlijk niet goed", vond ook Brinkman. Zeker na de rode kaart had Bloemendaal het volgens hem laten liggen. "Dat we maar een goal maakten, voelde niet zo lekker. Ze kwamen er zelfs nog gevaarlijk uit."

Desondanks bleef Bloemendaal vertrouwen houden in de goede afloop. "Je zal bij ons nooit iets van negativiteit naar elkaar zien. We blijven altijd doorgaan, dat is wel de kracht van het team."

Ook volgens Visser is die sterke teamgeest het geheim van Bloemendaal: "We zijn een hecht collectief. Echt een team. Iedereen is vrienden met elkaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl