Station Haarlem tijdens treinstoring
NOS NieuwsAangepast

Treinverkeer hele avond ontregeld na storing bij ProRail, morgen weer normaal

Spoorbeheerder ProRail verwacht dat alle treinreizigers vanavond naar hun bestemming kunnen komen en dat de treinenloop morgenochtend volgens dienstregeling kan worden uitgevoerd.

De telefoniestoring die het treinverkeer in heel Nederland aan het eind van de middag platlegde, is verholpen. Er was aan het eind van de middag een uur lang geen communicatie mogelijk tussen de verkeersleiding van ProRail en de machinisten in de treinen. Het treinverkeer werd daarom uit veiligheidsoverwegingen stilgelegd om ongelukken te voorkomen.

NS zegt dat het opstarten van het treinverkeer de hele avond nog tot problemen kan leiden, omdat de treinen nu niet staan waar ze zouden moeten staan. De vervoerder roept mensen op om hun reis uit te stellen.

De storing zorgde voor drukke stations en lege perrons:

Drukke stations en lege perrons door storing bij ProRail

Een woordvoerder van NS zegt dat de treinen gecontroleerd tot stilstand zijn gebracht op het eerstvolgende station. Ook treinen van andere vervoerders zoals Breng of Arriva hadden te maken met de storing.

Eind mei had ProRail ook te maken met problemen in het telefoonsysteem. De problemen werden toen veroorzaakt door een storing in het GSM-R-netwerk. Een woordvoerder van ProRail zegt dat de storing van vandaag niet zit in dat GSM-R-systeem.

Op Twitter boden mensen die gestrand zijn, anderen een lift met een auto aan. Ook werden her en der aanvangstijdstippen van evenementen en concerten aangepast, bijvoorbeeld door de band Kensington.

En sommige fans van PSV die met de trein naar Eindhoven willen reizen voor de Europa Leaguewedstrijd van vanavond zochten alternatief vervoer.

Deze reizigers op Station Rotterdam Centraal worden opgehaald of besluiten een terrasje te pakken:

Treinverkeer nog hele avond ontregeld: 'Liever nu dan in de ochtend'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl