Lionel Messi zwaait naar het publiek in Buenos Aires

Met hattrick voor winnend Argentinië breekt Messi record van Pelé

Een paar dagen na het staken van het WK-kwalificatieduel tussen Argentinië en Brazilië hebben beide landen hun volgende wedstrijd in het kwalificatietoernooi wel gespeeld en ook gewonnen.

Argentinië versloeg Bolivia (3-0) dankzij drie goals van Lionel Messi en Brazilië was met 2-0 te sterk voor Peru.

Messi was weer de grote man bij Argentinië. Hij opende na een kwartier de score door Luis Haquin door de benen te spelen en de bal in de hoek te krullen.

Lautaro Martínez kreeg daarna twee kansen om de 2-0 te maken, maar de spits van Internazionale tikte op aangeven van Messi net naast en daarna werd een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel.

Meer goals dan Pelé

Na rust viel de 2-0 alsnog via Messi, die in de slotfase ook nog raak schoot uit een rebound op een schot van Paris Saint-Germain-teamgenoot Leandro Paredes.

Door zijn hattrick kreeg Messi een mooi record in handen. De Argentijnse voetbalster heeft nu 79 keer gescoord voor zijn land: twee keer meer dan Pelé deed voor Brazilië. Daardoor is hij nu de meest scorende international van een Zuid-Amerikaans land.

Koploper Brazilië won met 2-0 van Peru en won daardoor ook zijn achtste WK-kwalificatiewedstrijd. Éverton Ribeiro, die binnenschoot na goed voorbereidend werk van Neymar, zette Brazilië al snel op 1-0.

Ook de tweede Braziliaanse goal viel voor rust. Een inzet van Gabriel 'Gabigol' Barbosa kwam voor de voeten van Ribeiro, die uithaalde en via de rebound schoot Neymar alsnog de 2-0 binnen.

Via Gabigol, Lucas Paquetá en invaller Hulk kreeg Brazilië in de tweede helft nog kansen op meer, maar het bleef bij 2-0. Daardoor blijft Brazilië met 24 punten koploper in het kwalificatietoernooi voor het WK voetbal van 2022 in Qatar. Argentinië staat tweede met 18 punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl