Braziliaanse gezondheidsofficials in discussie met Lionel Messi
NOS Voetbal

Braziliaanse officials halen vier Argentijnen van het veld, interland gestaakt

Het WK-kwalificatieduel tussen Argentinië en Brazilië is na een paar minuten gestaakt. Ambtenaren van de Braziliaanse gezondheidsdienst kwamen het veld in Sao Paulo op om vier Argentijnse spelers, van wie er drie in de basis stonden, van het veld te halen. De spelers zouden zich niet aan de geldende coronamaatregelen hebben gehouden.

Eerder op de dag deed de Braziliaanse politie een inval in het spelershotel van Argentinië en werden de spelers Emiliano Buendia, Emiliano Martinez (beiden Aston Villa), Giovani Lo Celso en Cristian Romero (beiden Tottenham Hotspur) verzocht om het land te verlaten.

Omdat het viertal uit Engeland was overgekomen, moesten ze volgens de coronamaatregelen eerst veertien dagen in quarantaine. De spelers zouden echter geknoeid hebben met de reisdocumenten. Daarin verklaarden ze dat ze niet in Engeland waren geweest, terwijl dit wel het geval was.

Het kwartet diende daarom op last van de Braziliaanse overheid in isolatie te gaan en het land zo snel mogelijk te verlaten. De spelers gingen echter gewoon mee naar het stadion. Daar werden ze tijdens de wedstrijd door officials van het veld gehaald.

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond laat op Twitter weten dat de wedstrijd officieel is gestaakt door de scheidsrechter. De wereldvoetbalbond FIFA moet nu beslissen wat er met deze wedstrijd gaat gebeuren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl