Zverev houdt grootse vorm vast en bereikt halve finales US Open Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Alexander Zverev heeft voor de tweede keer op rij de halve finales van de US Open gehaald. De Duitse olympisch kampioen won met 7-6 (6), 6-3, 6-4 van Lloyd Harris en boekte zo zijn zestiende zege op rij.

Zverev was vorig jaar in New York twee punten verwijderd van zijn eerste grandslamtitel, maar hij verloor de eindstrijd uiteindelijk van Dominic Thiem. De finale moet hij dit jaar nog maar zien te halen, want in de volgende ronde wacht Novak Djokovic.

Harris had Zverev pijn kunnen doen

Harris (ATP-46) won in New York al van onder anderen Karen Chatsjanov (25), Reilly Opelka (22) en Denis Shapovalov (7) en had Zverev met name in de eerste set pijn kunnen doen.

De Zuid-Afrikaan verzuimde op 5-3 de set uit te serveren en miste in de tiebreak een setpunt op eigen service.

Lloyd Harris en Alexander Zverev helpen mee de baan droog maken nadat de Zuid-Afrikaan na de eerste set met flesjes heeft gegooid EPA

Harris was van slag, smeet woedend twee flesjes water op de baan en verloor in de tweede set de eerste drie games. Ook daarna kon hij de uitstekend serverende Zverev niet meer verontrusten.

De tegenstander van Zverev in de halve finale, nummer een van de wereld Djokovic, had weinig moeite met Matteo Berrettini (5-7, 6-2, 6-2, 6-3).

Drie keer 3-1

Net als op Wimbledon en Roland Garros werd het 3-1 voor de Serviër, die aanvankelijk nog tegen een achterstand aankeek. Berrettini speelde uitstekend in de eerste set en deelde met zijn verwoestende forehand rake klappen uit.

Djokovic klopt Berrettini opnieuw Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De als zesde geplaatste Italiaan kon dat hoge niveau echter niet vasthouden. De Serviër had in zijn twee voorgaande partijen ook de openingsset verloren, maar raakte opnieuw niet van de leg. Hij ging beter spelen, pijnigde Berrettini vooral op diens zwakkere backhand en walste over hem heen.

"De beste drie sets die ik in het toernooi heb gespeeld, zeker", keek Djokovic vol vertrouwen naar de volgende ronde.

STER reclame