NOS Sport

Met olympisch goud op zak veroveren Lasitskene en Crouser ook Diamond Trophy

Eindzeges voor Lasitskene en Crouser bij Diamond League-finale in Zürich

Maria Lasitskene heeft in Zürich, bij de finale van de Diamond League, het hoogspringen gewonnen. De 28-jarige Russin zegevierde met 2,05 meter (de beste prestatie van het seizoen) en won zo voor de vijfde keer de Diamond Trophy.

Lasitskene, wereldkampioene in 2017 en 2019, mocht in 2016 niet aan de Spelen van Rio meedoen vanwege de schorsing van Russische atleten. In Tokio was ze er wel bij en veroverde ze de titel met een sprong van 2,04 meter.

Ivana Spanovic won het eindklassement bij het verspringen. Met 6,96 meter hield ze nummer twee Khaddi Sagnia (6,83 meter) ruim achter zich in Zürich. De Servische (derde in Rio, vierde in Tokio) won haar derde Diamond Trophy.

Crouser blijft winnen, donderdag volop Oranje

De Amerikaanse kogelstoter Ryan Crouser mocht weer een prijs in zijn prijzenkast bijzetten in Zwitserland. De winnaar van olympisch goud in Tokio en in Rio bleef zijn landgenoot Joe Kovacs ruim voor en pakte daarmee zijn eerste eindzege in de Diamond League.

Ryan Crouser in actie tijdens Diamond League-wedstrijden in Zürich

"Ik heb twee gouden olympische medailles en het wereldrecord, maar ik had nog nooit de Diamond Trophy gewonnen. Dit is het beste jaar uit mijn carrière", reageerde een uitgelaten Crouser.

Er kwamen in Zürich nog geen Nederlanders in actie op woensdag, die komen donderdag pas de baan op. Onder meer Liemarvin Bonevacia (400 meter), Sifan Hassan (1.500 meter), Femke Bol (400 meter horden) en Ramsey Angela (400 meter horden).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl