Femke Bol AFP

Femke Bol heeft in Lausanne ook haar vijfde Diamond League-wedstrijd van het seizoen gewonnen op de 400 meter horden. Door de harde wind was een toptijd niet mogelijk, maar met 53,08 was ze oppermachtig.

Olympisch kampioene Sydney McLaughlin was er niet bij in Zwitserland, maar de nummer twee Dalilah Mohammed wel. De Amerikaanse verprutste echter haar race. Bol, goed voor brons in Tokio, had haar al snel te pakken en op de laatste 100 meter snelde ze ook langs Shamier Little.

Bonevacia derde op 400 meter

Liemarvin Bonevacia eindigde op de 400 meter als derde. De Nederlands recordhouder kwam met 45,41 bij lange niet aan de toptijd van 44,48 die hij afgelopen weekeinde noteerde in Bern.

Bonevacia derde op 400 meter bij Diamond League in Lausanne, Dobber zesde Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Bonevacia hield wel knap Karsten Warholm achter zich. De Noor is olympisch kampioen op de 400 meter horden en wilde in Zwitserland het 34 jaar oude Europese record van Thomas Schönlebe (44,33) aanvallen. Door de wind kon daar echter geen sprake van zijn. Hij kwam niet op gang, werd vierde en verloor zo voor het eerst in drie jaar een race.

Achter winnaar Wilbert Londen en Isaac Makwala bleef Bonevacia met 45,41 ook ver van zijn PR. Jochem Dobber eindigde met 45,75 als zesde.

Visser en Van Hunenstijn snel, maar te veel wind

Nadine Visser (B-finale 100 meter) en Marije van Hunenstijn (200 m) hadden de wind lekker in de rug. Zij wonnen hun race in respectievelijk 11,11 en 22,78, maar beide PR's gaan niet in de boeken vanwege een teveel aan wind.

Lieke Klaver liep in Lausanne de 400 meter en finishte daarop als zesde. De winst ging naar de Portugese Marileidy Paulinho, die in Tokio het zilver veroverde op de Spelen.

Klaver zesde op 400 meter in Lausanne, winst voor Portugese Paulinho Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame