Net geen wereldrecord voor Thompson-Herah bij Diamond League in Eugene

Thompson-Herah razendsnel op 100 meter bij Diamond League in Eugene

Atlete Elaine Thompson-Herah heeft bij de Diamond League-wedstrijden in het Amerikaanse Eugene op imponerende wijze de 100 meter gewonnen. De olympisch kampioene liep de tweede tijd ooit en was met 10,54 maar 0,05 langzamer dan het wereldrecord van Florence Griffith-Joyner.

In de race liepen zes atletes die ook bij de Olympische Spelen de finale haalden. Net als in Tokio werden Shelly-Ann Fraser-Pryce en Shericka Jackson tweede en derde.

Sha'Carri Richardson, dit jaar al goed voor 10,72, maakte haar rentree. Door marihuanagebruik miste ze de Spelen. Nu werd ze laatste in 11,14. Richardson meldde zich daarna af voor de 200 meter, die in 22,06 gewonnen werd door Mujinga Kambundji.

De Grasse wint 100 meter

Andre De Grasse won, met iets te veel rugwind, de 100 meter in 9,75. De Canadees werd in Tokio olympisch kampioen op de 200 meter en veroverde brons op de 100 meter en de 4 x 100 meter.

De Grasse wint 100 meter in Eugene

Noah Lyles, in Tokio goed voor brons op de 200 meter, maakte in Eugene zijn favorietenrol wel waar. Hij won in 19,52.

Kogelstoter Ryan Crouser excelleerde opnieuw in Eugene, waar hij eerder dit jaar het wereldrecord op 23,37 meter had gebracht. Ditmaal kwam hij met 23,15 tot de tweede afstand ooit.

Mu verbetert persoonlijk record

Op de 800 meter toonde Athing Mu aan haar vorm van de Olympische Spelen, waar ze goud won, meegenomen te hebben naar Eugene. Ze won in 1.55,04 en verbeterde haar persoonlijk record.