AFP
NOS SportAangepast

Fernandez stunt weer op US Open en bereikt laatste vier ten koste van Svitolina

Tennisster Leylah Fernandez heeft op de US Open een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan haar droomverhaal. De Canadese bereikte een dag na haar negentiende verjaardag de laatste vier in New York door Jelina Svitolina te verslaan: 6-3, 3-6, 7-6 (5).

Fernandez staat slechts 73ste op de wereldranglijst en had tot dit toernooi pas vier duels in het hoofdschema van een grandslamtoernooi gewonnen. In New York won ze echter al van Naomi Osaka (de nummer drie van de wereld) en Angelique Kerber (17). Op de overwinning op Svitolina (5) viel weinig af te dingen.

AFP
Jelena Svitolina

Fernandez speelde met name in de eerste set fantastisch. Ze domineerde in de rally's en strooide ook nog eens met winners.

Svitolina, die op weg naar de US Open het WTA-toernooi van Chicago won en al negen partijen op rij ongeslagen was, hield het hoofd koel. Ze schroefde haar niveau op, kon Fernandez in de rally's veel meer onder druk zetten en zag de Canadese meer fouten maken.

Verbazingwekkend onbevangen

Fernandez kwam nog terug van 1-5 tot 3-5, maar miste daarna drie breekkansen om op 4-5 te komen en verloor de set.

De onbevangenheid waarmee Fernandez in het spannende vervolg speelde, was weer verbazingwekkend. Vol bravoure sloeg ze zich naar 5-2, maar de Oekraïnse wilde van geen wijken weten. In de tiebreak gaf Fernandez een 4-1 voorsprong weg, maar toch trok ze aan het langste eind.

Fernandez treft nu de hoogst geplaatste speelster die nog over is in het toernooi. Want Aryna Sabalenka had later op de avond geen enkele moeite met Barbora Krejcíková (6-1, 6-4).

ANP
Aryna Sabalenka

De nummer twee van de wereld sloeg drie dubbele fouten in haar openingsgame, maar de service van Roland Garros-winnares Krejcíková was in de eerste games helemaal belabberd.

Ook al doet de uitslag anders vermoeden, in de eerste set kreeg Krejcíková meer kansen dan in de tweede. De Tsjechische, pas voor het eerst actief op de US Open, benutte echter maar een van haar zes breakpoints.

Na een break in de openingsgame gaf Sabalenka haar opponente geen enkele kans meer om de schade te repareren en met een lovegame en een ace klaarde Sabalenka de klus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl