Kansen missend Ajax krijgt rekening gepresenteerd door FC Twente: 0-1

Van Dooren bezorgt vrouwen FC Twente de zege tegen Ajax

De eerste topper in de eredivisie voor vrouwen is een prooi geworden voor FC Twente. Uit een van de spaarzame kansen sloeg Kayleigh van Dooren diep in de tweede helft toe: 0-1.

De Amsterdammers hadden weliswaar het betere van het spel, maar de ploeg van trainer Danny Schenkel verprutste diverse mogelijkheden.

In de eerste helft kreeg Nikita Tromp de bal op een presenteerblaadje na een fraaie aanval, maar de spits faalde opzichtig in de afwerking. Eerder schoot Soraya Verhoeve van dichtbij op keepster Daphne van Domselaar.

Fenna Kalma (FC Twente) in het duel met Ajax

Na rust werd een bal van Nadine Noordam door een Twente-verdedigster van de lijn gehaald. Niet veel later gaf Van Dooren wel het goede voorbeeld.

FC Twente staat daardoor op zes punten uit twee wedstrijden. Alleen PSV, dat ook de eerste wedstrijd won, kan nog op gelijke hoogte komen.

Donderdag speelt FC Twente de return in de tweede voorronde van de Champions League tegen Benfica. In Enschede werd het 1-1, door een goal van Fenna Kalma. De winnaar plaatst zich voor de groepsfase.