Feyenoord viert de late gelijkmaker

Feyenoord-vrouwen slaan toe in blessuretijd en spelen weer gelijk in eredivisie

Debutant Feyenoord heeft ook zijn tweede wedstrijd in de Eredivisie Vrouwen niet kunnen winnen. sc Heerenveen leek dankzij twee doelpunten van Chimera Ripa lang op een zege af te stevenen, maar Romée van de Lavoir maakte in de blessuretijd nog gelijk: 2-2.

De wedstrijd werd opengebroken door geklungel achterin bij Feyenoord. Samantha van Diemen wilde terugspelen op keepster Jacintha Weimar, maar leverde zomaar in bij Chimera Ripa. Voor de spits was het een koud kunstje om het cadeautje uit te pakken.

Feyenoord, dat vorige week zijn eerste vrouwenwedstrijd in de clubhistorie gelijkspeelde tegen Den Haag, kwam snel na rust weer langszij. Nu was het Heerenveen-keepster Claire Dinkla die in de fout ging. Haar uittrap werd geblokt en de bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Van de Lavoir, die zo het eerste doelpunt voor Feyenoord Vrouwen op Varkenoord kon maken.

Heerenveen, dat zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde, kwam een kleine twintig minuten voor tijd weer op voorsprong. Ripa ging ervandoor, bleef koel en maakte haar tweede van de avond.

In de blessuretijd ging het toch nog mis voor de Friezen. Keepster Dinkla kon een voorzet niet goed verwerken en verlengde de bal met haar hand in de voeten van Van de Lavoir, die Feyenoord alsnog een punt bezorgde.

PEC Zwolle en vv Alkmaar winnen

Naast Feyenoord-Heerenveen werden er nog twee wedstrijden gespeeld. PEC Zwolle won overtuigend van Excelsior/Barendrecht door doelpunten van Jill Diekman, Kely Pruim en Marit Auée (3-0).

Ook vv Alkmaar pakte de eerste drie punten van het seizoen door in eigen huis verrassend te winnen van Den Haag. Alieke Tuin maakte na ruim een uur spelen het enige doelpunt van de wedstrijd.

De topper tussen FC Twente en Ajax, die hun eerste wedstrijd met respectievelijk 8-0 en 7-1 wonnen, staat zondag op het programma. PSV is vrij deze speelronde.