Fenna Kalma viert haar gelijkmaker tegen Benfica in de voorronde van de Champions League.
NOS Voetbal

Voetbalsters FC Twente houden zicht op Champions League na remise tegen Benfica

De voetbalsters van FC Twente hebben nog altijd uitzicht op de groepsfase van de Champions League. In de tweede en laatste kwalificatieronde speelde de landskampioen met 1-1 gelijk tegen het Portugese Benfica.

De return is volgende week donderdag in Lissabon.

Benfica snel op voorsprong

Benfica begon beter aan het duel in de Grolsch Veste en kwam na ruim een kwartier op voorsprong via Beatriz Camerão, die na een fraai overstapje alleen voor doelvrouw Daphne van Domselaar opdook en het hoofd koel hield.

Ook daarna bleven de Portugesen sterker, maar Twente knokte zich terug in de wedstrijd en kwam vijf minuten voor tijd op gelijke hoogte. Bente Jansen zette goed door aan de rechterkant en bediende Fenna Kalma die de bal in de lange hoek schoof.

Na rust waren de rollen omgedraaid: Twente drong Benfica terug, maar echt grote kansen bleven uit. Die waren er wel voor Benfica, maar Van Domselaar hield haar ploeg in de wedstrijd.

Daphne van Domselaar

Eerst was er een fraaie dribbel van rechtsback Catarina Amado door de Twentse defensie. Van Domselaar trapte echter niet in de knappe sleepbeweging van Amado en bracht redding met haar voet.

Daarna vervulde Van Domselaar weer en heldenrol door de doorgebroken invalster Valeria Silva van een treffer te houden.

Eerder overleefde FC Twente op miraculeuze wijze de eerste kwalificatieronde. Tegen het Servische Spartak Subotica keken de Twentse vrouwen tien minuten voor tijd nog tegen een 0-3 achterstand aan, maar won mede dankzij een hattrick van Kalma na verlenging met 5-3.

PSV werd in de eerste kwalificatieronde uitgeschakeld door Arsenal (3-1). Vivianne Miedema scoorde in dat duel een keer. Dinsdag deed ze dat opnieuw. Als invalster zette ze de 3-0 op het bord tegen Slavia Praag.

Veel Nederlandse in actie

Vorig jaar strandde FC Twente onder de Duitse coach Tommy Stroot in de achtste finales tegen VfL Wolfsburg. Dit jaar is Stroot trainer van Wolfsburg en heeft daar de beschikking over liefst vijf Nederlandsen: Lynn Wilms (vorig jaar nog FC Twente), Dominique Janssen, Shanice van de Sanden, Jill Roord en Joëlle Smits.

Wolfsburg neemt het woensdag op tegen Bordeaux van Katja Snoeijs en Sisca Folkertsma. De laatste stapte deze zomer over van FC Twente.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl