Vrouwen Twente kruipen door oog van de naald, PSV uitgeschakeld in voorronde CL

Vrouwen FC Twente naar laatste voorronde Champions League na zege op Subotica

De vrouwen van FC Twente zijn nog één ronde verwijderd van de groepsfase van de Champions League. Na verlenging werd het Servische Spartak Subotica met 5-3 verslagen. PSV overleefde de voorronde niet. De Eindhovenaren gingen met 3-1 onderuit tegen Arsenal.

Tot tien minuten voor tijd zag het er niet naar uit dat Twente zich zou plaatsen voor de tweede en laatste kwalificatieronde van het Europese clubtoernooi. Subotica stond op een 3-0 voorsprong in Enschede, maar toen begon het slotoffensief van de thuisploeg.

Dankzij twee doelpunten van Fenna Kalma en één treffer van Anna-Lena Stolze werd de stand gelijkgetrokken en moest er een verlenging gespeeld worden om tot een winnaar te komen.

In die verlenging kreeg Twente een strafschop, die benut werd door Kalma. Bente Jansen zorgde drie minuten voor het verstrijken van de speeltijd ook nog voor de 5-3.

Miedema scoort voor Arsenal

PSV stond in de finale van de eerste kwalificatieronde tegenover het Arsenal van onder anderen Vivianne Miedema. Het was ook de 25-jarige Nederlandse spits die de score opende tegen de Eindhovense club.

PSV uitgeschakeld in voorronde Champions League, Miedema scoort voor Arsenal

Mana Iwabuchi maakte er nog voor rust 2-0 van voor de Engelse ploeg. Esmee Brugts deed in de tweede helft wat terug, maar de gelijkmaker zat er niet in. Iwabuchi zorgde met haar tweede treffer van de avond voor de beslissing in de wedstrijd: 3-1.